Nieuws

22 september 2017

Heeft uw organisatie een RI&E?

 

Op 5 september 2017 heeft het Arbo Kennisplatform een artikel gepubliceerd over het ‘schokkend aantal’ bedrijven zonder RI&E. Mark Kuipers, van de Inspectie SZW, geeft in het artikel aan dat hij het ‘schokkend’ vindt dat veel bedrijven niet beschikken over de wettelijk verplichte RI&E.

 

Ook wij onderstrepen het belang van een goede RI&E. Een veilige en gezonde werkplek is erg belangrijk. Dit draagt bij aan de werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfscontinuïteit. Het is echter niet alleen van belang om een goede RI&E te hebben, maar het is net zo belangrijk om deze goed bij te houden. Als de arbeidsomstandigheden binnen uw bedrijf veranderen dan dient de RI&E ook aangepast te worden. De RI&E dient altijd actueel te zijn. Na het opstellen van de RI&E wordt een Plan van Aanpak opgesteld. Hierin geeft u aan welke maatregelen genomen worden om de risico’s op te lossen. Daarbij is het belangrijk om de risico’s aan te pakken bij de oorzaak in plaats van het gevolg. In het Plan van Aanpak komt tevens te staan binnen welke termijn de maatregelen worden ingevoerd. Hier kan door de Inspectie SZW naar gevraagd worden. Ook het Plan van Aanpak is een dynamisch document welke actueel dient te zijn.

 

Onze Veiligheidskundigen hebben veel ervaring met het opstellen en actualiseren van een RI&E en een Plan van Aanpak. Bent u ook benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Wilt u uw bedrijfsrisico’s goed in kaart brengen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij helpen u graag verder, want de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers is voor u toch ook belangrijk!

 

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vraag vrijblijvend een offerte aan!

18 september 2017

Informatiebijeenkomsten CROW 400 gaan weer van start!

 

Voor de zomervakantie hebben we een aantal informatiebijeenkomsten over de CROW 400 georganiseerd. Op diverse plaatsen in het land hebben Henk van Dijk en Oene Venema de aanwezigen bijgepraat over de veranderingen van CROW-publicaties 132 en 307 naar de CROW-publicatie 400. Daarnaast hebben ze stilgestaan bij de vernieuwde opleidings- en ervaringseisen. De introductie van de DLP-R: de Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten is hierbij uitgebreid aan de orde gekomen.

 

De bijeenkomsten worden gewaardeerd in de markt en daarom gaan we er mee verder. Op onze website vindt u een overzicht van de geplande bijeenkomsten. De deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar VOL=VOL.

 

15 september 2017

DLP-herhalingsopleiding; nu ook op zaterdag!

 

Op 18 november a.s. staat er weer een DLP-herhalingsopleiding gepland op zaterdag. Heeft u interesse om aan te schuiven bij deze opleiding? Grijp dan nu snel uw kans! De opleiding staat gepland in Houten en er zijn nog enkele plekken vrij.

 

Tijdens deze herhalingsopleiding worden zowel de CROW 132 als de CROW 400 behandeld. Aan het eind van de dag wordt er een toets afgenomen voor de klassen 'Oranje' en 'Rood niet-vluchtig' conform de CROW 400. Na het behalen van deze toets, krijgt u een certificaat DLP conform publicatie CROW 400 voor de klassen 'Oranje' en 'Rood niet-vluchtig'. Dit certificaat is wederom 5 jaar geldig. Tevens mag u ook nog aan het werk in de veiligheidsklassen conform CROW 132 zolang deze van toepassing is.

 

Heeft u interesse? Schrijf u hier in!

 

Let op: vol=vol

12 september 2017

Uitgelicht: Heftruckopleiding

 

Jaarlijks zijn er ongeveer 126 ongevallen met heftrucks waarvan er 4(!) zijn met dodelijke slachtoffers. 43% van deze ongevallen zijn aanrijdingen met voetgangers. Op welke manier kunnen deze cijfers naar beneden worden gebracht?

 

Vanuit de Arbowetgeving wordt specifieke deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel vereist. Een medewerker die géén scholing heeft gehad, ziet mogelijke gevaren over het hoofd. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel is of fulltime, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

 

Een opleiding bij ACVO bestaat uit een theoriegedeelte en een gedeelte praktijk. Doordat we met kleine groepen werken, wordt er veel geoefend en wordt de tijd van de opleiding nuttig besteed. 

 

Interesse in een opleiding ‘Veilig werken met de Heftruck’? Maandag 9 oktober staat er weer een opleiding gepland in Emmeloord.  

 

Kijk hier voor meer informatie en meld u aan!

 

 

5 september 2017

Start opleidingsseizoen!

 

Het opleidingsseizoen is weer van start gegaan. Hierover kunt u meer lezen in onze nieuwsbrief september 2017. Door de komst van de nieuwe publicatie CROW 400 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in onze DLP opleidingen. Daarnaast meer informatie over de specials Gasmeten in onze bekende e-learning DLP update en verdieping. Hierin is ook een module over wijzingen CROW 400 opgenomen. In de nieuwsbrief ook meer over het Kwalificatie-Register. Kortom, genoeg nieuws voor een frisse start!.

 

Lees hier de nieuwsbrief.

29 augustus 2017

Aanpassingen rondom nieuwe CROW 400!

 

Herdruk CROW 400
In juni van dit jaar is de nieuwe publicatie CROW 400 door het CROW uitgegeven. Naar aanleiding van diverse op- en aanmerkingen vanuit de markt, heeft de CROW besloten om zorg te dragen voor een nieuwe druk van deze publicatie CROW 400. Vanaf 1 januari 2018 is de herdruk van de publicatie CROW 400 te bestellen. De afnemers en gebruikers die al een publicatie CROW 400 voor die tijd hebben aangeschaft, krijgen een nieuwe gratis herdruk van het CROW.

Indien u een online module van de CROW 400 heeft aangeschaft, of nog wil aanschaffen, wordt deze ook per 1 januari 2018 vervangen door de nieuwe kennismodule.

 


Verlenging overgangstermijn
Mede door de onduidelijkheden rondom de nieuwe publicatie CROW 400 heeft het CROW besloten dat de overgangstermijn van de CROW 132 naar de CROW 400 met een half jaar wordt verlengd. Dit betekent dat u met uw huidige DLP certificaat conform CROW 132 nog aan het werk mag volgens de CROW 132 t/m uiterlijk 31 december 2018. Vanaf 1 januari 2019 moet iedereen voldoen aan de nieuwe eisen volgens de CROW 400.

 


Examens DLP-R
Naast de herdruk en verlenging van de overgangstermijn, zijn ook de eerste examens voor de DLP-R uitgesteld. Vanaf 1 januari 2018 is het mogelijk om deze examens te maken bij het CROW. Verdere informatie hierover volgt nog.

22 augustus 2017

Uw VCA diploma voor 1 september! 

Uw VCA diploma nog halen of verlengen voor de nieuwe examens ingaan per 1 september? Dat kan nu ook in de avonduren in Emmeloord. We hebben een avondopleiding gepland welke bestaat uit 2 avonden. Deze vinden plaats op 29 en 31 augustus 2017. 

De les start om 18.00 uur en duurt tot 22.00 uur de eerste avond, de tweede avond start wederom om 18.00 uur en wordt om 21.00 uur afgesloten met het VCA examen.

Wanneer u dit examen haalt, krijgt u een VCA diploma welke 10 jaar geldig is.

Meedoen met deze avondopleiding, of met de dagopleiding op 30 augustus in Emmeloord?
Dat kan nog steeds!

Meld u hier aan!  LET OP: er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor beide opleidingen! 

8 augustus 2017

CROW publiceert veelgestelde vragen richtlijn CROW400

 

CROW heeft een document gepubliceerd met veelgestelde vragen werken in en met verontreinigde bodem. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Overgang naar CROW400
 • DLP en DLP-R
 • Rekentool Bepaling veiligheidsklasse
 • Over de inhoud van CROW400

Via bijgaande link gaat u naar het originele document van de CROW:
https://www.crow.nl/thema-s/arbo-en-veiligheid/grondwerk-en-ondergrond/veelgestelde-vragen-werken-in-en-met-verontreinigd

25 juli 2017

Opnames e-learning DLP update en verdieping

 

Onze Hoger Veiligheidskundige Henk van Dijk heeft gisteren samen met Merlijn Brink, productmanager van RAE Benelux, weer opnames gemaakt voor de specials Gasmeten welke de komende maanden verschijnen in de e-learning DLP update en verdieping. Deze specials ontvangen de deelnemers naast de lopende updates die de komende tijd in het teken staan van de CROW 400. Gisteren zijn de modules 2 en 3 opgenomen. Module 1 komt binnenkort online!

 

De volgende specials 'Gasmeten' verschijnen de komende maanden:

Module 1:   De techniek van meetapparatuur

Module 2:   Gasmeten in de praktijk

Module 3:   Meetresultaten en maatregelen

Module 4:   Bodemonderzoek en gasmeten

Module 5:   Hoe pakt CROW 400 en gasmeten uit in de praktijk

 

Benieuwd naar onze DLP update en verdieping? Kijk hier voor meer informatie.

 

21 juli 2017

Opleiding V&G-coördinator op 29 september in Houten!

 

Als V&G-coördinator coördineert en adviseert u op het gebied van veiligheid en gezondheid in de ontwerp- en uitvoeringsfase van een bouwproject. Vanuit de arbeidshygiënische strategie is de V&G-coördinator mede verantwoordelijk voor het samenstellen van een V&G-plan.  

 

Omdat de Inspectie SZW controle uitoefent op de V&G-plannen, wordt tijdens de opleiding V&G-coördinator de volledigheid van het V&G-plan uitvoerig besproken. Daarnaast wordt duidelijk hoe terreinen worden ingericht, hoe het V&G-plan wordt opgesteld en weet men hoe de systematiek van een bodemonderzoek werkt. Tevens wordt duidelijk wat de taken en de verantwoordelijkheden van de V&G-coördinator zijn. 

 

Na afloop van de opleiding bent u als V&G-coördinator in staat een correct V&G-plan, Risico Inventarisatie en Plan van Aanpak op te stellen. Bovendien bent u na de opleiding op de hoogte van de nieuwste Arbowet- en regelgeving.

 


Geïnteresseerd in de opleiding V&G-coördinator? Meld u dan hier aan!

18 juli 2017

Laatste nieuws voor de zomer

 

Nieuwsbrief juli 2017 is verstuurd. Hierin een terugblik op de eerste informatiebijeenkomst over de CROW 400. Informatie over de komende specials over Gasmeten welke onderdeel zijn van de e-learning DLP update en verdieping. Daarnaast weer een actueel opleidingsoverzicht, met uitgelicht de VCA avondopleiding. Bekijk hier de nieuwsbrief.

 

Het team van ACVO opleidingen en advies wenst u een fantastische zomer.

11 juli 2017

VCA avondopleiding ingepland!

 

Uw VCA diploma nog halen of verlengen voor de nieuwe examens ingaan per 1 september? Dat kan nu ook in de avonduren in Emmeloord. We hebben een avondopleiding gepland welke bestaat uit 2 avonden. Deze vinden plaats op 29 en 31 augustus 2017.

 

De les start om 18.00 uur en duurt tot 22.00 uur de eerste avond, de 2e avond start wederom om 18.00 uur en wordt om 21.00 uur afgesloten met het VCA examen.

Wanneer u dit examen haalt, krijgt u een VCA diploma welke 10 jaar geldig is.

 

Meedoen met deze avondopleiding, of met de dagopleiding op 30 augustus in Emmeloord?
Dat kan nog steeds!

Meld u hier aan!

 

7 juli 2017

Nieuwe updates beschikbaar in de DLP update en verdieping!

 

De DLP update en verdieping staat de komende tijd in het teken van de nieuwe publicatie CROW 400. Deelnemers worden bijgepraat over de wijzigingen ten opzichte van de publicatie CROW 132. Naast de lopende updates zijn er de komende tijd updates speciaal in het teken van gasmeten.

In juli komt er een update uit over de techniek van meetapparatuur, gevolgd door een update met betrekking tot gasmeten in de praktijk. De 3e module staat in het teken van meetresultaten en maatregelen.

Bodemonderzoek en gasmeten wordt behandeld in de volgende module en uiteraard staat er een module in het teken van gasmeten in de praktijk in combinatie met de publicatie CROW 400.

 

Benieuwd naar onze DLP update en verdieping? Kijk hier voor meer informatie.

 

30 juni 2017

Nieuwsbrief juni-3 verstuurd

 

In deze nieuwsbrief meer nieuws over de e-learning DLP update en verdieping. Hierin zijn de wijzigingen van de CROW-publicatie 132 naar de CROW-publicatie 400 opgenomen. Verder meer informatie over het Kwalificatie-Register, waarvan wij één van de initiatiefnemers is. Daarnaast informatie over de nieuwe VCA Eind- en toetstermen per 1 september 2017 en uiteraard net als altijd een actueel opleidingsoverzicht.

20 juni 2017

Nieuwsbrief juni-2 2017 verstuurd

 

In deze nieuwsbrief veel nieuws te melden. Zo vertellen wij u meer over de nieuwe VCA eind- en toetstermen per 1 september 2017, de nieuwe CROW-publicatie 400 en is er nieuws over de succesvolle introductie van het Kwalificatieregister. En natuurlijk net als altijd weer een actueel overzicht van onze opleidingen, waaronder ook de nieuwe CROW 400 opleidingen. Bekijk hier de nieuwsbrief

9 juni 2017

Week van de RI&E: 12 t/m 16 juni 2017

 

Volgende week (12 t/m 16 juni 2017) is het voor de 3e keer weer de week van de RI&E! Doel van deze week is om het belang van een RI&E extra onder de aandacht te brengen bij werkgevers. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de mogelijkheden die een RI&E biedt voor de ondernemer. Een veilige en gezonde werkplek is erg belangrijk. Dit draagt bij aan de werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfcontinuïteit.

 

Naast het belang van een goede RI&E, is het ook belangrijk dat deze goed wordt bijgehouden. Veranderen de arbeidsomstandigheden binnen uw bedrijf? Zorg er dan voor dat de RI&E ook aangepast wordt, de RI&E moet altijd actueel zijn.

 

Diverse veiligheidskundigen van ACVO voeren dit uit bij klanten van ons, bent u ook benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Wilt u uw bedrijfsrisico’s goed in kaart brengen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij helpen u graag verder!

 

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vraag hier vrijblijvend een offerte aan!

 

6 juni 2017

Nieuwsbrief lancering DLP-Register verstuurd

 

In deze nieuwsbrief alles over de lancering van het DLP-Register; een initiatief van verschillende opleiders, ingenieursbureaus, opdrachtgevers, toezichthouders en aannemers in Nederland. Verder in de nieuwsbrief de laatste informatie over de CROW 400. Bekijk hier de nieuwsbrief.

 

 

 

16 mei 2017

Extra VCA opleiding voor de zomer ingepland!

 

Aangezien de VCA opleiding voor 18 mei a.s. helemaal vol zit, hebben we voor de zomer nog één extra VCA opleiding ingepland. Deze vindt plaats op 6 juli a.s. te Emmeloord.

Deze opleiding is geschikt voor deelnemers die VCA Basisveiligheid willen doen, maar ook voor deelnemers die VCA VOL willen volgen. Na afloop van de opleiding wordt gelijk het examen afgenomen.

 

Heeft u toch wat meer voorbereiding nodig? Dat kan middels onze e-learning. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Interesse in de opleiding voor 6 juli in Emmeloord? Geef u dan hier op!

Let op, ook bij deze opleiding geldt, VOL=VOL.

4 mei 2017

Uitgelicht: Heftruckopleiding

 

Jaarlijks zijn er ongeveer 126 ongevallen met heftrucks waarvan er 4(!) zijn met dodelijke slachtoffers. 43% van deze ongevallen zijn aanrijdingen met voetgangers. Op welke manier kunnen deze cijfers naar beneden worden gebracht?

Vanuit de Arbowetgeving wordt specifieke deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel vereist. Een medewerker die géén scholing heeft gehad, ziet mogelijke gevaren over het hoofd. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel is of fulltime, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

 

Een opleiding bij ACVO bestaat uit een theoriegedeelte en een gedeelte praktijk. Doordat we met kleine groepen werken, wordt er veel geoefend en wordt de tijd van de opleiding nuttig besteed.

 

Interesse in een opleiding ‘Veilig werken met de Heftruck’? Donderdag 1 juni staat er weer een opleiding gepland in Emmeloord.  

Kijk hier voor meer informatie en meld u aan!

24 april 2017

28 april 2017 'Internationale dag 'Veiligheid op het werk'

 

Ook dit jaar is 28 april 2017 weer uitgeroepen tot de internationale dag 'Veiligheid op het werk', een dag die bedrijven laat stilstaan bij de veiligheid en gezondheid op het werk. Deze dag staat in het teken om collega's en medewerkers te herinneren aan het belang van veiligheid op het werk. Heeft u voldoende kennis van de risicofactoren binnen uw bedrijf? Heeft u alle risico's in kaart gebracht met behulp van een actuele RI&E? En hoe staat het met uw bedrijfsnoodplan en ontruimingsplan? Allemaal zaken die belangrijk zijn voor de veiligheid op het werk én waar wij u mee kunnen helpen! Neem voor meer informatie contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag hier een offerte aan!

 

21 april 2017

Onze nieuwsbrief april 2017 is verstuurd.

 

Hierin meer informatie over het gratis proefabonnement van de e-learning DLP update en verdieping. Henk van Dijk, Hoger Veiligheidskundige bij ACVO, vertelt u meer over het belang van een V&G-plan. Daarnaast vind u een interessant artikel over de meldplicht datalekken ISO 27001. Bekijk hier de nieuwsbrief.

 

13 april 2017

Meldplicht datalekken

 

Organisaties die persoonsgegevens verwerken zijn vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht om een melding te maken wanneer er inbreuk is gemaakt op de beveiliging die kan leiden tot misbruik, verlies of diefstal van persoonsgegevens. Deze meldplicht heeft als doel om tot betere bescherming van persoonsgegevens te komen. 


Boete bij overtreden van privacyregels
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) kan in veel gevallen bestuurlijke boetes opleggen aan organisaties die de Wet Bescherming Persoonsgegevens overtreden. Dit kan bijvoorbeeld bij het overtreden van een administratief voorschrift, zoals de verplichting om verwerking van persoonsgegevens te melden. Boetes van het CBP kunnen fors oplopen, met een maximum van € 810.000!


ISO 27001 voor informatiebeveiliging
Deze norm is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Met behulp van de ISO 27001 toont u aan dat uw organisatie er alles aan heeft gedaan om op een doordachte en veilige manier om te gaan met de persoonsgegevens van onder meer uw personeel en opdrachtgevers en dat u dit proces aantoonbaar beheerst. 

Start nu met het beveiligen van uw data en het opzetten van een informatieveiligheidssysteem conform ISO 27001! Wij adviseren en begeleiden u bij het opzetten van uw ISO 27001 informatiemanagementsysteem. Daarnaast kunnen wij u in samenwerking met ervaren ICT specialisten ondersteunen op het gebied van ICT veiligheid, mogelijke beschermingssoftware en voeren wij jaarlijkse controles (interne audit) uit op zowel uw informatiemanagementsysteem als ook op uw ICT beveiligingssysteem.

 


 

10 april 2017

Informatiebijeenkomsten CROW 400 ingepland!

 

U heeft er vast al meer over gehoord, de nieuwe publicatie CROW 400 die medio mei verschijnt.
Door middel van de nieuwsbrief hebben wij u hier al van op de hoogte gebracht en ook deelnemers van de e-learning DLP update en verdieping worden op de hoogte gehouden.

Inmiddels hebben wij diverse informatiebijeenkomsten door het hele land gepland, om u op de hoogte te brengen van de wijzigingen in wet- en regelgeving over het werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water.

In de CROW 400 zijn namelijk de opleidings- en ervaringseisen vernieuwd voor personen die ingezet worden bij de voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden in of met verontreinigde bodem.
Een belangrijke wijziging daarin is de introductie van de DLP-R: de Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten. Daarnaast zijn de toets- en eindtermen aan de OPM, DLP én DLP-R, scherper en meer gestructureerd omschreven dan in de 'oude situatie'.

 

Kortom, belangrijke wijzigingen waar wij u graag over informeren!

 

Kijk hier voor de ingeplande bijeenkomsten en meld u aan! Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar VOL=VOL.

 

Deze bijeenkomsten vinden plaats op voorwaarde dat de nieuwe richtlijn CROW 400 medio mei uitkomt. Mocht dit onverhoopt later zijn, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte.

28 maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 verzonden

 

Zojuist is de eerste editie van onze nieuwsbrief voor 2017 verstuurd. In deze nieuwsbrief informatie over de CROW 400. Daarnaast vindt u zoals gebruikelijk een overzicht van onze opleidingen voor de komende maanden. Bekijk hier onze nieuwsbrief.  

24 april 2017

DLP opleiding april

In maart mogen we weer een volle groep DLP'ers opleiden.
Vandaag alweer de 2e dag! 

Op 18 april 2017 vindt er weer een nieuwe DLP opleiding plaats bij ACVO. 
Tijdens onze DLP opleiding leert u alles over het werken in en/of met verontreinigde (water) bodem. 
Deelnemen aan onze DLP opleiding? Meld u hier aan. VOL=VOL.
 

17 maart 2017

17 maart: 'Bewust Veilig'


Bij ACVO zetten we ons altijd in om 'Veiligheidsbewustzijn' over te brengen naar onze klanten en cursisten! Daarom zijn we verheugd dat vandaag voor de eerste keer ‘Bewust Veilig’ wordt georganiseerd. Bouwend Nederland en Uneto VNI staan op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bouw- infra- en installatiebedrijven stil bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal doen zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners mee.

 


Lees hier meer over deze belangrijke dag. 

8 maart 2017

VCA opleiding 30 maart in Emmeloord!

 

Op 30 maart a.s. heeft ACVO opleidingen en advies een VCA opleiding in de agenda staan. Deze opleiding begint alweer langzaam vol te lopen! De VCA opleiding van ACVO opleidingen en advies bestaat onder meer uit de arbo wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en het treffen van maatregelen om ongevallen te voorkomen.

 

Wanneer is VCA verplicht?
Operationele medewerkers en operationeel leidinggevenden zijn verplicht om bij VCA gecertificeerde bedrijven in het bezit te zijn van een VCA (VOL) dipoma. Bovendien stellen ook veel niet-gecertificeerde bedrijven het bezitten van een VCA (VOL) diploma als een vereiste.

 

CCV punten
De VCA opleiding van ACVO opleidingen en advies is gecertificeerd in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid onder toezicht van CCV. Dit betekent dat er punten kunnen worden verzameld om uiteindelijk te kunnen voldoen aan de code 95. Voor deze eendaagse VCA opleiding ontvangt u 7 punten.

 

Meedoen met de opleiding in Emmeloord op 30 maart a.s.? Dat kan! Klik hier en meld u aan.

Let op: VOL=VOL

1 februari 2017

Extra DLP opleiding ingepland in maart!

Vanwege de vele aanmeldingen voor de DLP opleiding, zit de DLP opleiding die start op 16 februari in Houten inmiddels vol.
Daarom is er op 3, 6 en 10 maart in Houten een extra DLP opleiding gepland.

Aanmelden?
Klik hier om u aan te melden voor deze DLP opleiding.  
U heeft ook de mogelijkheid om u aan te melden voor de DLP Calculatoren of de DLP Kabels & Leidingen.

Uiteraard kunt u voor en tijdens de opleiding gratis gebruik maken van de succesvolle pre-learning van ACVO. 

 

24 januari 2017

Nieuwe richtlijn CROW 400

 

De vervanger voor CROW publicatie 132 en 307

De verwachte publicatiedatum van de nieuwe richtlijn ‘Werken in of met verontreinigde bodem’ en bijbehorende rekentool is twee maanden uitgesteld. Van 25 oktober tot en met 25 november 2016 vond de tervisielegging plaats. In totaal kwamen ruim 100 reacties uit de sector. Om alle reacties goed te beoordelen en te verwerken, verschijnt de richtlijn in mei 2017.

Vanaf mei bieden wij een gevarieerd programma aan van opleidingen en modules die aansluiten bij de nieuwe eisen en u in staat stellen om uw werkzaamheden volgens de nieuwe richtlijnen uit te voeren.


Op 6 december 2016 kwam de werkgroep bij elkaar en is een selectie van de belangrijkste discussiepunten besproken. In januari en februari bespreken ze de overige punten en het eindresultaat. In maart start de redactie en opmaak van de publicatie en de bouw van de rekentool.

In de nieuwe richtlijn zijn alle werkzaamheden in of met verontreinigde bodem opgenomen. Zowel de uitgangspunten van ‘Werken in of met verontreinigde grond’ (publicatie 132) als die van ‘Kabels en leidingen in verontreinigde bodem’ (publicatie 307) zijn samengenomen en teruggebracht tot één richtlijn.

 

Opleidings- en ervaringseisen

Als onderdeel van de nieuwe richtlijn zijn ook de opleidings- en ervaringseisen vernieuwd voor personen die ingezet worden bij de voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden in of met verontreinigde bodem. Een belangrijke wijziging daarbij is de introductie van de DLP-R: de Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten. Een andere wijziging is dat de opleidings- en ervaringseisen, in het bijzonder de toets- en eindtermen aan de OPM, DLP én DLP-R, scherper en meer gestructureerd zijn omschreven dan in de ‘oude situatie’.

Vanaf mei bieden wij een gevarieerd programma aan van opleidingen en modules die aansluiten bij de nieuwe eisen en u in staat stellen om uw werkzaamheden volgens de nieuwe richtlijnen uit te voeren.

Ook kunt u zich aanmelden voor de online DLP update en verdieping. De update staat van mei tot en met oktober 2017 geheel in het teken van de de nieuwe CROW400 en wordt ook in combinatie met klassikale herhalingen en informatiebijeenkomsten aangeboden.[Link naar e-learning: update en verdieping]

 

CROW400.nl
ACVO gaat ook deelnemen aan de website CROW400.nl. Op deze website delen kennisinstellingen, ingeniersbureau’s, opdrachtgevers, aannemers en opleiders  hun kennis en vragen via een online omgeving. Zodra de site online staat, melden we dat meteen.

Heeft u al vragen over de overgang naar de nieuwe situatie en welke gevolgen dat heeft voor uw DLPers? Neem dan gerust contact met ons op.

23 januari 2017

Tip voor de Kam medewerker.

IsoFastTrack introduceert Information Mapping

 

Dé bewezen schrijfmethode om handleidingen, productsheets en processen snel en duidelijk leesbaar op te stellen.


Ben je veel tijd kwijt met het opstellen en het lezen van documenten die je nodig hebt om je functie uit te oefenen of een taak te verrichten? Information Mapping is dan dé nieuwe schrijfmethode voor jou! Information Mapping documenten [link naar voorbeelden] kun je met één klik overzichtelijk opbouwen d.m.v. mappen en blokken in een duidelijke structuur. Zo bepaalt je lezer meteen of een blok informatie relevant is. Je wint tijd met het schrijven én je lezer mist nooit meer belangrijke informatie.

 

Wat zijn de voordelen van Information Mapping?

 • Organisatiebrede standaard, geschikt voor elke afdeling
 • Uitermate toegankelijk (“in drie klikken op de juiste plek”);
 • Directe kostenbesparing bij het onderhoud      van documenten;
 • Snellere certificering bij audits;
 • Uitstekend geschikt voor teamwriting;
 • Minder vragen achteraf;
 • De lezer bespaart meer dan 50% van zijn normale leestijd;
 • Bruikbaar op scherm en op papier;
 • Vlot te integreren in content- en documentmanagementsystemen

 

Opleiding Information Mapping

Geïnteresseerd in het besparen van tijd en kosten? Volg dan een opleiding Information Mapping. In 2 dagen leer je alles om effectief aan de slag te gaan. Ga naar de website van IsoFastTrack                   [link naar website] voor meer informatie, voorbeelden, opleidingsdata, kosten en om je op te geven.

21 januari 2017

Werken in de winter

 

De kou hangt in de lucht en er kan of kon zelfs op sommige plekken al geschaatst worden op natuurijs. Er zijn mensen die kou, sneeuw en ijs heerlijk vinden. Kranten onder de trui en hup, schaatsen onder. 

Doorwerken in de kou is tegenwoordig geen uitzondering meer en met voldoende maatregelen prima te doen. Werken in de winter brengt wel specifieke risico’s mee. Vooral gladheid op de werkvloer en op de bouwplaats, in combinatie met minder daglicht en kou, zijn risico’s om rekening mee te houden. Verwerk de maatregelen tegen deze risico’s in uw RI&E om ongevallen te voorkomen. Neem de specifieke gevaren mee in de Toolbox en bij het opstarten van werken. Ook maakt u het voor uw medewerkers prettiger en gemakkelijker door de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te bieden.

Tip: Hanteer een adequate werkinstructie bij gladheid en kou op het werk of op uw terrein en controleer daar ook op. Zo voorkomt u valrisico’s voor uw medewerkers én uw bezoekers. Nog meer tips? Verderop in deze nieuwsbrief vindt u tips om veilig in de kou te werken.

20 januari 2017

DLP-herhalingsopleiding; nu op zaterdag!  

 

Op 25 februari a.s. staat er een DLP-herhalingsopleiding gepland op zaterdag. Heeft u interesse om aan te schuiven bij deze opleiding? Grijp dan nu snel uw kans! De opleiding staat gepland in Mijdrecht en er zijn nog enkele plekken vrij.

Iets voor u? Schrijf u hier in!
Let op: vol=vol!

11 januari 2017

EXTRA DLP Herhalingsopleiding in februari gepland!

Vanwege de volle DLP Herhalingsgroepen die in februari gepland staan in Houten, Rotterdam, Emmeloord en Grijpskerk, hebben we een extra DLP Herhalingsopleiding ingepland. Deze opleiding vindt plaats op 17 februari 2017 in Houten.

 

Verloopt uw DLP certificaat bijna en wilt u deze nu nog verlengen? Meld u dan hier aan!

Let op, VOL=VOL 

 

 


 

19 december 2016

Laatste editie nieuwsbrief 2016 verzonden 


Zojuist is de laatste editie van onze nieuwsbrief uit 2016 verstuurd. In deze nieuwsbrief vindt u een grootschalig overzicht van onze opleidingen die begin 2017 plaatsvinden. Bekijk 
hier onze nieuwsbrief.  

16 december 2017

Inspectie SZW treedt steviger op in 2017

Omdat opdrachtgevers een belangrijke rol spelen bij de arbeidsomstandigheden waaronder wordt gewerkt, zijn zij medeverantwoordelijk voor ongelukken en overtredingen van de Arbowet. De inspectie SZW is voornemens om opdrachtgevers in 2017 steviger aan te pakken met hogere boetes. De boetes stijgen volgend jaar naar maximaal 13.500 euro. Lees hier het volledige artikel. 

 

 

2 december 2016

Speerpunt bij inspectie SZW in 2017: veiligheidsbewustzijn 

Een belangrijk thema voor het komende jaar bij de Inspectie SZW is veiligheidsbewustzijn en een goede veiligheidscultuur creëren.
Investeren in opleidingen, vakbekwaamheden en veiligheidsbewustzijn draagt bij aan een veilige werkomgeving. Hierdoor worden de veiligheidsrisico's verminderd en de kans op ongevallen geminimaliseerd.  

Lees hier het artikel van de Inspectie SZW.

 

 

25 november 2016

DLP opleiding 1e week januari ingepland!

 

Gelijk zorgen dat uw goede voornemens in 2017 gaan lukken? In de eerste week van januari (2-6 januari) staat een extra DLP opleiding gepland in Houten. Deze opleiding wordt verzorgt op 2, 4 en 6 januari 2017, een uitzondering met de normale opleiding dus.

Bent u de eerste week van januari nog vrij en wilt u ook graag het DLP certificaat ontvangen?
Schrijf u dan hier in!  

21 november 2016

VCA diploma dit jaar nog halen? Dat kan!

 

Wilt u 2016 goed afsluiten door uw VCA diploma nu nog te halen? Dat kan bij ons! Op 8 december vindt er een VCA opleiding plaats in Houten waar nog enkele plekken vrij zijn.

Daarnaast kunt u ook nog bijschuiven bij de groep die op 19 december in Emmeloord de VCA opleiding volgt en daarna het examen aflegt. 

 

Wanneer is VCA verplicht?

Operationele medewerkers en operationeel leidinggevenden zijn verplicht om bij VCA gecertificeerde bedrijven in het bezit te zijn van een VCA(VOL) diploma. Bovendien stellen ook veel niet-gecertificeerde bedrijven het bezitten van een VCA(VOL) diploma als een vereiste.

De VCA opleiding van ACVO opleidingen en advies bestaat onder meer uit de arbo wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en het treffen van maatregelen om ongevallen te voorkomen.

 

CCV punten

De VCA opleiding van ACVO opleidingen en advies is gecertificeerd in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid onder toezicht van CCV. Dit betekent dat er punten kunnen worden verzameld om uiteindelijk te kunnen voldoen aan de code 95. Per dag ontvangt u hiervoor 7 uren.

 

Meedoen bij één van bovenstaande opleidingen? Geef u hier snel op!

Let op: VOL=VOL

9 november 2016

Uitgelicht: Veilig werken langs de weg

 

Werken langs de weg moet veilig zijn, maar hoe plaatst u afzettingen? En hoe gaat u om met deze verantwoordelijkheid? Maak nu kennis met de regels van ‘Veilig werken langs de weg’. Met deze opleiding zorgt u ervoor dat u veilig aan het werk bent, maar dat ook mensen in uw omgeving daardoor geen gevaar lopen.

 

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van de publicatie CROW 96A/B. Interesse in deze opleiding?

 

Vraag hier een offerte aan, of kijk hier naar de mogelijkheden om mee te doen!

20 oktober 2016

DLP opleiding november in Houten!

 

Op 11 november start de DLP opleiding in Houten. Deze driedaagse opleiding staat in het teken van het werken in en/of met verontreinigde (water)bodem. De docent gebruikt de publicatie CROW 132 als leidraad. Tijdens de les komen onder andere de onderstaande onderwerpen aan bod: 

 • arbo– en milieuwetgeving;
 • veiligheidsklassen bepalen en controleren;

 • persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermde voorzieningen;

 • V&G-plannen en logboeken;

 • uitvoering van luchtmetingen, gebruik van meetapparatuur;

 • rol van de DLP’er in de praktijk;

 • bodemonderzoek;

 • contractuele voorwaarden;

 • gezondheidskundige keuringen.

Aansluitend aan de reguliere DLP opleiding, kunt u ervoor kiezen om de kabels en leidingen en de DLP voor calculatoren te volgen. Ook ontvangt u een inlogcode voor onze e-learning omgeving, waarmee u gratis de DLP pre-learning en de online tussentoetsen kunt doorlopen en maken. Hiermee bereidt u zich goed voor op de lesdagen en het eindexamen! Wanneer u het eindexamen met een voldoende afrond, ontvangt u het certificaat DLP!

U kunt zich hier aanmelden voor de opleiding, er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor u!

22 september 2016

Start ISO 14001 module KAM opleiding 30 november!

Op 30 november 2016 start onze eerste module van de KAM-opleiding. Wilt u alles weten 
over het opstellen en beheersen van een milieumanagementsysteem? Tijdens de KAM-opleiding 
leert u met behulp van de ISO 14001 hoe u dit milieumanagementsysteem kunt opzetten. 
Bij een goede toepassing kan uw bedrijf hierdoor kosten besparen, opdrachten binnen halen en imago creëren. 
Onderscheiden van concurrenten, de uitstraling naar externe partijen zoals omwonenden en overheid is hierbij van belang.   


Voor alle modules geldt dat de nieuwste ISO normen worden gehanteerd!
Aanmelden voor de ISO14001 module en/of meerdere modules? Bekijk hier ons aanbod!

 

2 september 2016

Nieuwsbrief september gepubliceerd!

Zojuist is de nieuwsbrief van september gepubliceerd. Lees hier alles over het nieuwe opleidingsseizoen!

24 augustus 2016

Opleidingen in september 2016!

 

Snel na de vakantie een opleiding volgen? Onze opleidingen in september beginnen al snel vol te lopen, dus zorg dat u er op tijd bij bent! Een overzicht van de eerstvolgende opleidingen:

 

VCA

-          19 september te Houten, klik hier voor meer informatie

 

DLP

-          8, 15 en 22 september te Houten, deze opleiding is vol!

-          23, 30 september en 7 oktober te Houten, geef u hier op

 

DLP-Herhaling

-          16 september te Houten, klik hier, Let op: nog maar 3 plaatsen beschikbaar!

-          26 september te Rotterdam, klik hier voor meer informatie

-          26 september te Emmeloord, klik hier voor meer informatie

 

KVP/BRL7000

-         14 september te Houten, klik hier voor meer informatie

 

Geef u snel op, want vol = vol!

 

23 augustus 2016

Nieuwe opleidingslocatie in Houten!

 

Vanaf het nieuwe opleidingsseizoen heeft ACVO een nieuwe opleidingslocatie gevestigd in Houten. Alle opleidingen in het midden van het land worden vanaf 1 september gepland in Houten!

 

Ons nieuwe adres in Houten is:

 

ACVO opleidingen en advies
P/a Pointer Services
Pakketboot 41
3991 CH  HOUTEN

 

Wij hopen u graag te ontmoeten op onze nieuwe locatie of op één van onze andere locaties!

12 juli 2016

Nieuwe data MVK en HVK opleidingen bekend!

 

De nieuwe opleidingsdata voor de MVK en HVK opleidingen zijn bekend! Diverse data door het hele land staan nu gepland tot en met 2017. Benieuwd wanneer de opleiding bij u in de buurt gegeven wordt? Kijk hier voor de MVK opleidingen en hier voor de HVK opleidingen!

 

23 juni 2016 

Extra DLP opleiding gepland in Assen!

 

Vanwege de populariteit en de vele aanmeldingen voor de DLP opleiding en de mogelijkheid om in het noorden van het land een DLP opleiding te organiseren, kunt u zich nu opgeven voor een DLP opleiding in oktober in Assen! Deze opleiding staat gepland op 4, 11 en 18 oktober 2016. U kunt zich vanaf vandaag aanmelden voor deze opleiding! U kunt er tevens voor kiezen om DLP Calculatoren of DLP Kabels & Leidingen te volgen. Let wel op: Vol is vol!

 

 

16 juni 2016

Nieuwsbrief juni gepubliceerd!

De nieuwsbrief van juni is gepubliceerd! Voor de bouwvak nog uw DLP of VCA diploma behalen? Dat is nog mogelijk!
Lees hier alles over ons opleidingsaanbod in de zomerperiode!

14 juni 2016

Week van de RI&E

 

Deze week (13 t/m 17 juni) is het weer de ‘Week van de RI&E’. Maar wat is een RI&E nou eigenlijk? Een RI&E is een checklist die inzicht geeft in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in uw bedrijf. Bij een risico-inventarisatie gaat het er om de risico’s in kaart te brengen, bij de risico-evaluatie worden deze risico’s beoordeeld.

 

Het uitvoeren van een RI&E is een verplichting vanuit de Arbowet! Inzicht in de risico’s is een eerste stap op weg naar goede arbeidsomstandigheden. Belangrijk punt van aandacht hierbij is dat wanneer de arbeidsomstandigheden in uw bedrijf veranderen, die RI&E ook aangepast moet worden. De RI&E moet altijd actueel zijn!

 

De veiligheidskundigen van ACVO zijn gespecialiseerd is het opstellen van RI&E’s maar ook in het updaten hiervan. Wij gaan niet alleen uit van wetgeving, maar van alle risico’s! Wilt u uw bedrijfsrisico’s goed in kaart hebben? Wij helpen u graag verder!

 

Neem contact met ons op, of vraag hier vrijblijvend een offerte aan!

7 juni 2016

23, 30 juni en 7 juli DLP opleiding te Amersfoort!


Op 23, 30 en 7 juli vindt er weer een nieuwe DLP opleiding plaats in Amersfoort!

Als DLP'er dient u op een project invulling te kunnen geven aan datgene wat in het V&G-plan staat beschreven. Hierbij moet gedacht worden aan de te treffen maatregelen en voorzieningen en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen conform de van toepassing zijnde veiligheidsklasse (Basisklasse en/of T-&F-klasse).

Tijdens onze driedaagse DLP opleiding komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod (vanuit de publicatie CROW 132):

 • veiligheidsklassen bepalen en controleren;
 • maatregelenpakketten praktisch toepassen;
 • persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermde voorzieningen;
 • V&G-plannen;
 • rolverdeling opdrachtgever/opdrachtnemer;
 • uitvoering van luchtkwaliteitsmetingen, gebruik van apparatuur;
 • rol van de DLP’er in de praktijk;
 • arbo en milieuwetgeving.

Nadat u het eindexamen heeft behaald kunt u als deskundige werken in of met verontreinigde bodem en waterbodem begeleiden! Deelnemen aan de opleiding? Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Meld u hier aan voor onze driedaagse DLP opleiding!

 

1 juni 2016

Opleiding V&G-coördinator 27 juni in Amersfoort!

 

Als V&G-coördinator coördineert en adviseert u op het gebied van veiligheid en gezondheid in de ontwerp- en uitvoeringsfase van een bouwproject. Vanuit de arbeidshygiënische strategie is de V&G-coördinator mede verantwoordelijk voor het samenstellen van een V&G-plan.

 

Omdat de Inspectie SZW controle uitoefent op de V&G-plannen, wordt tijdens de opleiding V&G-coördinator de volledigheid van het V&G-plan uitvoerig besproken. Daarnaast wordt duidelijk hoe terreinen worden ingericht, hoe het V&G-plan wordt opgesteld en weet men hoe de systematiek van een bodemonderzoek werkt. Tevens wordt duidelijk wat de taken en de verantwoordelijkheden van de V&G-coördinator zijn.

 

Na afloop van de opleiding bent u als V&G-coördinator in staat een correct V&G-plan, Risico Inventarisatie en Plan van Aanpak op te stellen. Bovendien bent u na de opleiding op de hoogte van de nieuwste Arbowet- en regelgeving.Geïnteresseerd in de opleiding V&G-coördinator? Meld u dan hier aan!

28 april 2016

Nieuwsbrief april gepubliceerd

Lees op deze internationale dag van de veiligheid op het werk onze nieuwsbrief.  
Via deze link kunt u de nieuwsbrief openen. 

22 april 2016

ACVO ontwikkelt generiek VGM zorgsysteem voor de geothermie sector

DAGO (Dutch Association Geothermal Operators) behartigt de collectieve belangen van geothermie (aardwarmte) operators in Nederland en levert een bijdrage aan de veiligheid en effectiviteit van geothermische energieopwekking.

Henk van Dijk en Gerwin Bredewout zijn vanuit ACVO als QHSE-medewerkers verantwoordelijk voor het opzetten en verbeteren van het generieke VGM-zorgsysteem voor de geothermie sector. In samenwerking met DAGO-kennismedewerker Martin van der Hout wordt een solide veiligheidssysteem (framework en templates) opgezet van de exploratie en exploitatie-fasen van geothermie organisaties. Eigenaren van een geothermie vergunning vallen onder de Mijnbouwwet en –regelgeving en dienen daarom een VGM-zorgsysteem in hun operator-organisatie te ontwikkelen.

Het VGM-zorgsysteem wordt opgezet volgens de HLS-structuur (High Level Structure). 
Dit project / onderzoek komt mede tot stand door een bijdrage van het ministerie van EZ, het Productschap Tuinbouw en Kas als Energiebron.

       

 

31 maart 2016

Nieuwsbrief maart gepubliceerd

De nieuwsbrief van maart is zojuist gepubliceeerd. In onze nieuwsbrief leest u over onze extra ingeplande MVK opleiding in Emmeloord. Daarnaast informeren wij u over de DLP opleiding, over onze nieuwe collega en over onze V&G-toetsing bij het evenement Mud Masters! Bekijk hier onze nieuwsbrief. 

 

23 maart 2016

14 april: DLP opleiding Amersfoort


De DLP opleidingen van ACVO worden het hele jaar door druk bezocht. Op 14, 21 en 28 april vindt er weer een nieuwe DLP opleiding plaats in Amersfoort. Tijdens deze driedaagse DLP opleiding komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • veiligheidsklassen bepalen en controleren;
 • maatregelenpakketten praktisch toepassen;
 • persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermde voorzieningen;
 • V&G-plannen;
 • rolverdeling opdrachtgever/opdrachtnemer;
 • uitvoering van luchtkwaliteitsmetingen, gebruik van apparatuur;
 • rol van de DLP’er in de praktijk;
 • arbo en milieuwetgeving.

Nadat u het eindexamen heeft behaald kunt u als deskundige werken in of met verontreinigde bodem en waterbodem begeleiden! Deelnemen aan de opleiding? U kunt zich hier aanmelden!

 

14 maart 2016

ACVO toetst Veiligheidsbeleid Mud Masters!

 

De veiligheid rondom een grootschalig evenement is zeer complex: voorafgaand, tijdens en na een evenement kunnen er diverse risico’s ontstaan! Bovendien zijn er veel partijen betrokken bij een evenement, denk aan: gemeenten, politie, brandweer, ziekenhuizen, EHBO’ers, security, bouwbedrijven etc.

 

Veiligheid bij Mud Masters
ACVO heeft de veiligheid rondom het evenement ‘Mud Masters’ in Haarlemmermeer getoetst. Op zaterdag 5 en zondag 6 maart hebben 13.000 deelnemers spectaculaire en uitdagende hindernissen en parcoursen beklommen en overwonnen!
Bij een dergelijk evenement is het van groot belang dat alle veiligheidsprotocollen goed zijn vastgelegd zodat iedere partij zijn/haar taak veilig kan uitvoeren. ACVO heeft diverse handboeken ingezien om te beoordelen of Mud Masters aan al deze veiligheidszaken voldoet.
We waren zeer enthousiast over hoe bewust Mud Masters bezig is met de organisatie rondom veiligheid. Op een aantal kleine ‘tips en adviezen’ na, is gebleken dat Mud Masters veiligheid zeer hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast is gebleken dat het veiligheidsbeleid daadwerkelijk in de praktijk wordt uitgevoerd: het evenement in Haarlemmermeer is wederom veilig verlopen!

Meer weten over Mud Masters? Bekijk de website: http://mudmasters.nl/

7 maart 2015

Ontdek de wijzigingen in de nieuwe ISO 9001:2015!

Is uw organisatie al actief bezig met de implementatie van de nieuwe ISO 9001 norm?
Ontdek hoe u als organisatie de belangrijkste wijzigingen in ISO 9001 kunt opnemen in uw bestaande managementsystemen! Tijdens de module opleiding ISO 9001 van ACVO wordt duidelijk hoe de veranderingen uw systemen en organisatie kunnen beïnvloeden en u kunnen helpen bij een vlotte transitie naar ISO 9001:2015.

Wat komt er aan bod?
U maakt kennis met de High Level Structure (HLS), welke het uitgangspunt is voor de vernieuwde normen ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001. De HLS bestaat uit een hoofdstukindeling en een basistekst voor een managementsysteem die gelden voor alle ISO-managementsystemen. De doelstelling is dat het voor organisaties zo makkelijker wordt om managementsystemen voor bijvoorbeeld Arbo, kwaliteit en milieu te integreren. De verschillen tussen de ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015 zitten met name in:

 • de omschrijving van de organisatorische context (stakeholder dialoog);
 • het denken in termen van risico's (risicomanagement); 
 • de betrokkenheid van het management (leiderschap);
 • het beheer van processen.


Voor alle modules geldt dat de norm/richtlijn op praktische wijze wordt doorgenomen. Daarnaast leert u hoe u deze norm kunt toepassen binnen uw bedrijf zodat het bedrijf ook echt efficiënter en effectiever gaat werken. Specifieke vraagstukken van uw organisatie kunnen besproken worden tijdens de opleiding.

Deelnemen?
De module opleiding ISO 9001 vindt plaats op 21 maart en 13 april 2016 te Amersfoort.
De module opleiding ISO 9001 is onderdeel van de KAM-opleiding van ACVO. De KAM opleiding bestaat uit de onderstaande modules:

 • richtlijn ISO 26000 (1 dag); (29 juni 2016)
 • VCA - veiligheid (2 dagen); (18 en 25 april 2016)
 • ISO 9001 - kwaliteit (2 dagen); (21 maart en 13 april 2016)
 • ISO 14001 - milieu (1 dag); (15 juni 2016)
 • auditvaardigheden (1 dag). (22 juni 2016)


Wilt u volledig op de hoogte zijn van de nieuwe ontwikkelingen in de ISO 9001? Meld u dan hier aan voor de module opleiding ISO9001! 

Indien uw voorkeur uit gaat naar een andere module of u wilt aan meerdere modules deelnemen, dan kunt u zich via deze link aanmelden voor de diverse modules.

 

25 februari 2016

Nieuwsbrief februari gepubliceerd

De nieuwsbrief van februari is gepubliceerd! Bekijk ons opleidings- en adviesaanbod, lees over de infra relatiedagen en over onze locatie in Emmeloord en Amersfoort. U kunt via deze link de nieuwsbrief openen. 

 

23 februari 2016

Inzet van divers veiligheidskundig advies! 

Heeft u behoefte aan de flexlibele inzet van een Middelbaar, Hoger of Integraal Veiligheidskundige? Onze adviseurs staan voor u klaar en zijn onder andere in te zetten voor: 

 • Implementeren en optimaltiseren van uw veiliheids- en kwaliteitsbeleid
 • Implementeren en optimaliseren van VCA systemen
 • Implementeren en optimaliseren van OHSAS 18001 systemen
 • Implementeren en optimaliseren van ISO 9001 systemen
 • Opstellen van Risico Inventarisaties en Evaluaties
 • Startwerk en begeleiding van bodemsaneringen (DLP, MVK en HVK) 
 • Begeleiden van nieuwbouw en renovatieprojecten
 • Tijdelijke invulling van HSE- en KAM- functies 

Vanzelfsprekend zijn er nog vele andere taken die door onze veiligheidskundigen kunnen worden ingevuld. Voor een succesvolle inzet van een deskundige is het van belang dat wij uw wensen en eisen helder in beeld hebben. Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan!

 

11 februari 2016 

Waarom cursisten voordeel halen uit e-learning

ACVO maakt inmiddels een jaar gebruik van een mooi en gebruiksvriendelijk e-learning systeem. Cursisten van ACVO worden voorbereid op de klassikale opleiding (pre-learning), tussentijds online getoetst (blended learning) en op de hoogte gehouden van diverse onderwerpen en nieuwe wet- en regelgevingen na de opleiding (updates). Daarnaast maken cursisten ook gebruik van volledige online modules ter voorbereiding op het eindexamen (VCA e-learning).

Cursisten halen aantoonbaar voordeel uit e-learning

Binnen een korte periode van 6 maanden hebben al 400 cursisten deelgenomen aan de diverse e-learning modules. Wij zijn aan de hand van evaluaties, metingen van resultaten en reacties vanuit de praktijk, zeer tevreden over het aantal geslaagde cursisten en alle positieve evaluaties. Er is gebleken:

 • Dat cursisten actief gebruik maken van voorbereidingsmodules en tussentijdse toetsen;
 • Het slagingspercentage en de cijfers van de cursisten worden verhoogd;
 • diverse modules in de praktijk worden ingezet als toolbox;
 • bedrijven voldoen aan veiligheids en kwaliteitseisen doordat werknemers aantoonbaar worden geïnstrueerd.

Voordelen voor grote groepen
Naast ons reguliere aanbod, is onze e-learning ook in te zetten voor grote groepen. Dit kan onder andere de onderstaande voordelen bieden:

 • Onbeperkte toegang voor cursisten wat met een reguliere opleiding beperkt is;
 • Inzicht in resultaten, benodigde tijd, behoefte aan ondersteuning;
 • Effectiviteit van opleidingen vergroten doordat gestuurd wordt op individuele knelpunten;
 • Realiseren van schaalvoordelen: geen reistijd, grote groepen worden in 1 keer bereikt. 

Wilt u alles weten over de effectiviteit en de voordelen van onze e-learning modules? Of wilt u e-learning als maatwerk? Bekijk dan hier ons aanbod of neem contact met ons op!

 

5 februari 2016

Henk van Dijk informeert over nieuwe CROW 132 bij Infra Relatiedagen!

Onze Hoger Veiligheidskundige Henk van Dijk, heeft tijdens de Infra Relatiedagen op 2, 3 en 4 februari in Hardenberg, namens de CROW masterclasses gegeven over de nieuwe publicatie CROW 132 en het V&G-plan (Veiligheids- en Gezondheidsplan).
Henk informeerde de aanwezigen onder andere over het handhavingsbeleid vanuit de Inspectie SZW op V&G-plannen. Daarnaast sprak Henk over de voorlopige wijzigingen op het gebied van fittesten, berekenen van veiligheidsklassen, nieuwe opleidings- en ervaringseisen en het samenvoegen van de CROW 132 met de CROW 307 (Kabels en Leidingen).
 

Hoge opkomst

We zijn zeer tevreden over de hoge opkomst tijdens deze masterclasses. Door de enthousiaste reacties en de vragen vanuit het publiek konden we opmaken dat er veel belangstelling was voor de besproken onderwerpen. 


Meer weten over het V&G-plan? 

In de laatste module van de e-learning DLP update en verdieping informeren wij u over het Veiligheids- en Gezondheidsplan. Henk van Dijk legt met behulp van videomateriaal, voorbeelden en statistieken uit, wat de nut en noodzaak is van het V&G-plan en hoe het V&G-plan het beste kan worden ingedeeld. Daarnaast wordt u geïnformeerd over het handhavingsbeleid van de inspectie SZW. 


Aanmelden? 

U kunt zich hier aanmelden voor de DLP update en verdieping! 

29 januari 2016

Actie: combipakket V&G-plan in de praktijk+DLP UV!

Omdat wij in de nieuwe DLP Update en Verdieping aandacht schenken aan het V&G-plan, willen wij u met behulp van 'blended learning' graag volledig informeren over dit veelbesproken onderwerp. In de opleiding 'het V&G-plan in de praktijk' leert u alles over wet- en regelgeving, het opstellen van een V&G-plan, taken en verantwoordelijkheden, verplichtingen ondernemer en uitvoerenden etc. In de DLP update en verdieping: onderdeel V&G-plan, wordt met behulp van videomateriaal, voorbeelden en statistieken uitgelegd, wat de nut en noodzaak is van het V&G-plan en hoe het V&G-plan het beste kan worden ingedeeld. 

De eerstvolgende opleiding V&G-plan in de praktijk vindt plaats op 14 maart 2016! Indien u zich voor zowel de opleiding als voor de DLP update en verdieping opgeeft, betaalt u slechts €55,00 €10 voor een jaarabonnement DLP Update en Verdieping. U ontvangt dan 4-6 keer een update over het werken in verontreinigde (water)bodem. (Geef dit aan bij aanmelding via de website als u voor een combinatie kiest). Let op: de actie is geldig t/m de eerstvolgende opleiding: 14 maart 2016. Meld u hier aan voor de opleiding: ‘het V&G-plan in de praktijk’.

27 januari 2016

Nieuwe DLP update&verdieping V&G-plan beschikbaar

Naar aanleiding van aanvragen van onze gebruikers, strengere controles op V&G-plannen en de beoordelingen van de inspectie SZW, hebben we ervoor gekozen om u in onze e-learning te informeren over het V&G-plan. Henk van Dijk (Hoger Veiligheidskundige), legt met behulp van videomateriaal, voorbeelden en statistieken uit, wat de nut en noodzaak is van het V&G-plan en hoe het V&G-plan het beste kan worden ingedeeld. Indien u nog geen gebruik maakt van de e-learning, kunt u zich hier aanmelden voor de DLP update en verdieping.

26 januari 2016

Nieuwsbrief: up-to-date over het V&G-plan

Vandaag is de nieuwsbrief over de nieuwe e-learning DLP update en verdieping gepubliceerd! Dit maal krijgen onze gebruikers nieuwe kennis en informatie over het V&G-plan. Daarnaast leest u in onze nieuwsbrief over onze KAM-opleiding. Lees hier onze zojuist gepubliceerde nieuwsbrief.  

19 januari 2016

Leer alles over de (vernieuwde) ISO normen en VCA tijdens de KAM-opleiding


Wilt u KAM-medewerker worden? Of bent u al KAM-medewerker en wilt u alles weten over de (vernieuwde) ISO normen en VCA? Bij de KAM-opleiding van ACVO bent u op het juiste adres! 
In de KAM-opleiding wordt u door specialisten opgeleid tot een KAM-medewerker, met kennis van de (vernieuwde) normen:

 • ISO9001 - kwaliteitsmanagement

 • ISO14001 - milieumanagement

 • VCA/OHSAS18001-veiligheidsmanagement

 • ISO26000- Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 • ISO19001- auditmanagement (auditvaardigheden)


High level structure 
Tevens maakt u kennis met de High Level Structure (HLS), welke het uitgangspunt is voor de vernieuwde normen ISO9001, ISO14001 en ISO18001. De HLS bestaat uit een hoofdstukindeling en een basistekst voor een managementsysteem die gelden voor alle ISO-managementsystemen. Doelstelling is dat het voor organisaties zo makkelijker wordt om managementsystemen voor bijvoorbeeld arbo, kwaliteit en milieu te integreren. 

 

Inschrijven voor de volledige opleiding? 
Schrijf u hier in voor de volledige opleiding.  

Losse modules? 
Gaat uw voorkeur uit naar een deel van de opleiding? Of wilt u meer weten over 1 bepaalde norm? Schrijf u dan hier in voor losse modules. 

 

6 januari 2016

VCA opleidingen in 2016

We zijn begonnen aan het nieuwe jaar! U kunt in 2016 weer bij ons terecht voor diverse VCA opleidingen. U Leert alles op het gebied van veilig werken en arbogerelateerde zaken. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: Veilig werken in besloten ruimten, veilig werken op hoogte, gevaarlijke stoffen, veilig gedrag, veilig werken met elektriciteit etc.

De eerstvolgende VCA opleiding start op 5 februari 2016 te Emmeloord! Bekijk hier ons volledige overzicht van VCA opleidingen.  
Geen tijd om een volledige opleiding te volgen? Schrijf u dan hier in voor onze hooggewaardeerde VCA e-learning! Uiteraard kunt u onze e-learning ook in combinatie volgen met bijvoorbeeld een eendaagse klassikale opleiding! 

Twijfelt u tussen e-learning en/of een klassikale opleiding? Doe dan hier de VCA keuzetest!   

17 december 2015

Laatste editie nieuwsbrief 2015 verstuurd

Zojuist is de laatste editie van onze nieuwsbrief uit 2015 verstuurd. In deze nieuwsbrief vindt u een grootschalig overzicht van onze opleidingen die begin 2016 plaatsvinden. Bekijk hier onze nieuwsbrief.  


14 december 2015

Henk van Dijk: 'Aandacht voor het V&G plan'

Op 1 oktober 2015 was onze Hoger Veiligheidskundige, Henk van Dijk, gastspreker bij een masterclass veiligheid en gezondheid van NTP Groep. Als gastspreker vroeg Henk aandacht voor het V&G plan: 

“De wetgever zegt dat iedere opdrachtgever bij een project zelf verantwoordelijk is voor het opstellen van een V&G plan (Veiligheid en Gezondheid), waarin alle risico’s in kaart zijn gebracht. De handhaving hierop zal vanaf 1-1-2016 door de overheid sterk worden geïntensiveerd. Opdrachtgevers hebben een grote verantwoordelijkheid. Volgens mij is dit bij opdrachtgevers van infrawerken minder bekend. Ik vind het goed dat NTP met deze bijeenkomst veiligheid en gezondheid op de agenda plaatst. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en delen kennis. Ik zie dat veel te weinig bedrijven doen.”

Lees hier het volledige artikel van NTP groep. 

9 december 2015

Nieuw opleidingsaanbod voor asbestsaneerders!

Werknemers en werkgevers die in asbestsaneringen werkzaam zijn kunnen zich vanaf vandaag onder het kopje 'veiligheidsopleidingen' bij ons inschrijven voor diverse asbestopleidingen. Voor het verwijderen van asbest moet u in het bezit zijn van een certificaat Deskundig Asbest Verwijderaar (DAV). Om dit certificaat te behalen volgt u eerst een opleiding. Voor de Toezichthouders op de asbestverwijderaars is de opleiding Deskundig Toezichthouder Asbest (DTA) verkrijgbaar. Naast de volledige DAV en DTA opleidingen, bieden we ook herhalingsopleidingen aan voor beide opleidingen.


Schrijf u hier in voor de DTA opleiding of hier voor de DAV opleiding. Indien uw certificaat verlopen is, kunt u zich hier inschrijven voor de DAV herhaling en hier voor de DTA herhaling. 


7 december 2015

Word KAM-coördinator in het nieuwe jaar!

1 februari 2016 starten we met de opleiding KAM-coördinator. Deze opleiding is bedoeld voor nieuwe KAM-medewerkers of medewerkers die al KAM-coördinator zijn maar graag extra handvatten willen om nog beter te functioneren binnen de organisatie. Tevens kunt u bij ons terecht als u aspiraties heeft om in de toekomst de functie van KAM-coördinator te bekleden. Als KAM-coördinator bent u verantwoordelijk voor de aspecten veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieu.Tijdens de opleiding leert u om de bijbehorende standaarden en richtlijnen op praktische wijze toe te passen binnen uw organisatie.

Naast de gedragsveranderingen zijn er de nodige administratieve taken om diverse certificaten te (blijven) verkrijgen als bedrijf. Wanneer u de volledige opleiding heeft gevolgd, heeft u kennis van de relevante normen en bezit u de vaardigheden die u als KAM-coördinator kunt toepassen binnen uw organisatie. Een andere mogelijkheid is om de losse modules te volgen. U heeft dan keuze uit de normen/richtlijnen die uw interesse hebben. De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 • Richtlijn ISO 26000 - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (1 dag);
 • VCA - veiligheid (2 dagen);
 • ISO 9001 - kwaliteit (2 dagen);
 • ISO 14001 - milieu (1 dag);
 • auditvaardigheden (1 dag).

U kunt zich via deze link inschrijven voor de volledige opleiding voor losse modules. U kunt hier vrijblijvend een offerte aanvragen! 

2 december 2015

Laatste maand voor SF-erkenning 

De vergoedingsregeling SF-erkenning stopt per 1 januari 2016! Omdat onze DLP en DLP herhalingsopleidingen voorzien zijn deze vergoedingsregeling, kunnen wij u per 1 januari 2016 geen SF-erkenning meer bieden. De opleidingen die tot en met 31 december 2015 zijn gevolgd vallen nog wel onder de vergoedingsregeling.

Dit betekent dat deze maand uw laatste kans is om SF-erkenning te ontvangen op onze DLP opleidingen! De eerstvolgende DLP opleiding start op 7 december 2015 te Amersfoort. U kunt zich nog aanmelden! Daarnaast vindt er een DLP herhalingsopleiding plaats op 15 december 2015 te Amersfoort. U kunt zich hier aanmelden voor de DLP herhalingsopleiding.  

 

24 november 2015

Nieuwsbrief november gepubliceerd


Zojuist is de nieuwsbrief van november gepubliceerd. Lees in deze nieuwsbrief alles over extra ingeplande opleidingen, de verhuizing van onze opleidingslocatie in Amersfoort, positieve evaluaties op onze DLP update en verdieping en ons aanbod op advieswerk. 

19 november 2015

Meer controle Inspectie SZW op fysieke belasting


Naast strenge controles op V&G documenten, gaat de Inspectie SZW meer controleren op fysieke belasting. In de praktijk komt het vaak voor dat werknemers voorwerpen tillen die zwaarder zijn dan 25 kilo. Vanuit de Arbowet is dit verboden! Maatregelen om tillen boven de 25 kilo te voorkomen zijn:

• Tillen met twee of meer personen
• Gebruik van (transport) hulpmiddelen

De Inspectie SZW heeft aangegeven geen uitstel te kunnen geven op sancties, omdat bedrijven geruime tijd in de gelegenheid zijn gesteld om maatregelen te treffen. Boetes zijn te voorkomen door de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) voor wat betreft fysieke belasting op orde te brengen en u uiteraard te houden aan de voorgeschreven maatregelen.

Bij ACVO kunnen wij uw bedrijfsrisico’s in kaart brengen met behulp van een Risico Inventarisatie en Evaluatie. In de RI&E van ACVO worden uw risico’s m.b.t. fysieke belasting uitvoerig geïnventariseerd en geëvalueerd. Wilt u veilig werken en boetes voorkomen met behulp van een RI&E? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

 

17 november 2015

Volledige V&G documenten: een must

Verantwoordelijkheid V&G zaken ligt bij de opdrachtgever
Opdrachtgevers zijn vaak in de veronderstelling dat de verantwoordelijkheid van V&G verplichtingen neergelegd kunnen worden bij de aannemers. Opdrachtgevers maken gebruik van private contracten waarmee de verantwoordelijkheid wordt gedelegeerd. Dit is echter een misvatting: de uitvoering van de verplichting kan gedelegeerd worden, de verplichtingen niet.
De verantwoordelijkheid van de veiligheid ligt altijd bij de opdrachtgever.

Beoordeling Inspectie SZW 2013
Verantwoordelijkheden, veiligheidsafspraken, betrokken partijen, risico’s en afwegingen worden gedocumenteerd in V&G documenten. Deze documenten zijn in 2013 beoordeeld door de Inspectie SZW. Opvallend was dat niet één onderzochte opdrachtgever aan zijn verplichtingen voldeed: V&G documenten ontbraken of waren onvolledig. Ook ontbrak de projectspecifieke informatie, die nodig is voor een veilige inrichting van een bouwplaats.

 

2015-2016: Onderzoek Inspectie SZW wordt voortgezet
Omdat er vanuit de beoordeling in 2013 veel afwijkingen in de V&G documenten werden geconstateerd, zet de Inspectie SZW dit onderzoek in 2015-2016 voort. In dit onderzoek worden de V&G documenten van de opdrachtgevers wederom beoordeeld op volledigheid en op projectspecifieke informatie. Onvolledigheid van V&G dossiers kunnen leiden tot flinke boetes!

Bron: sectorraportage GWW 2014

Extra aandacht tijdens opleiding 'V&G coördinator' en 'V&G plan in de praktijk'
Tijdens de opleiding  'V&G plan in de praktijk' en 'V&G coördinator' worden bovenstaande zaken, welke zijn beschreven in de sectorraportage GWW, extra onder de aandacht gebracht. Omdat de Inspectie SZW controle uitoefent op de V&G-plannen, wordt tijdens deze opleidingen de volledigheid van het V&G-plan uitvoerig besproken. Daarnaast wordt duidelijk hoe terreinen worden ingericht, hoe het V&G-plan wordt opgesteld en weet men hoe de systematiek van een bodemonderzoek werkt. Waar de opleiding 'V&G coördinator' zich meer richt op de taken en verantwoordelijkheden van de V&G-coördinator, gaat de opleiding 'V&G-plan in de praktijk' wat dieper in op het opstellen van V&G-plannen in zowel ontwerp als uitvoeringsfase. 


Uw V&G documenten zo goed mogelijk opstellen en beheren? Meld u dan hier aan voor de opleiding 'V&G-plan in praktijk' of hier voor de opleiding V&G-coördinator. 

 

12 november 2015

CCV punten bij de VCA opleiding

De Richtlijn Code 95 is een Europese Richtlijn waar in staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden én te blijven. Deze richtlijn geldt vanaf 2008 voor buschauffeurs en sinds 2009 ook voor vrachtwagenchauffeurs.

Om aan deze richtlijn te voldoen bent u verplicht om in 5 jaar minimaal 35 uur vakbekwaamheid Code 95 aan bijscholing te volgen. Iedere chauffeur kan zelf een keuze maken welke cursussen hij/zij wil volgen. De enige eis is dat er van de 35 uur minimaal één dag á 7 uur een praktijktraining gevolgd moet worden. Deze bijscholing dient u te volgen bij een CCV gecertificeerde instantie.

ACVO is door het CCV gecertificeerd om diverse opleidingen te geven met de CCV erkenning. Wanneer u bijvoorbeeld de VCA opleiding van ACVO volgt, ontvangt u bijscholingspunten voor de code 95. Op deze manier blijft u vakbekwaam, verhoogt u uw veiligheidsbewustzijn en voldoet u aan de code 95! De eerstvolgende VCA opleiding start op 8 december in Emmeloord waarvoor u zich nog kunt aanmelden. Meld u hier aan!

 

9 november 2015

VCA en DLP te Hattem

 

Goed nieuws voor bewoners in of in de buurt van Hattem!
In de eerste maand van het nieuwe jaar kunt u in Hattem terecht voor onze DLP of VCA (herhalings)opleiding.
De VCA (herhalings)opleiding vindt op 8 januari 2016 plaats. Voor de driedaagse DLP opleiding kunt u op 14, 21 en 28 januari bij ons terecht.
Uiteraard worden de DLP pre-learning en de online tussentoetsen gratis aangeboden bij de DLP opleiding!
Tevens kunt u ervoor kiezen om u aan te melden voor de DLP voor calculatoren en de DLP kabels en leidingen.   


Meld u hier aan voor de DLP opleiding en hier voor de VCA (herhalings)opleiding.  

 

4 november 2015

Positieve evaluaties DLP update en verdieping
 

Na de introductie van de e-learning DLP update en verdieping in april 2015, werken we achter de schermen hard aan nieuwe modules. Hierbij streven we naar continue verbetering van ons product. Inmiddels zijn er twee updates uitgebracht, namelijk de deco-unit + bodemonderzoek en het filteroverdruksysteem. Voor de ontwikkeling van toekomstige modules, vinden wij de mening van onze gebruikers erg belangrijk! Daarom is er onlangs een enquête uitgezet naar de gebruikers.  

Hoge respons en positieve evaluaties
Al snel nadat de enquête werd uitgezet kregen we positieve reacties binnen: 'zet deze lijn voort', 'ga zo door', 'ik ben benieuwd naar de volgende update'. Ook werd door onze respondenten de DLP update en verdieping aanbevolen aan andere DLP'ers!


Mening van de gebruiker telt!
De gebruiker heeft zeggenschap over de inhoud van de modules. Daarom werd in de enquête de vraag gesteld: heeft u nog suggesties voor onderwerpen die u graag behandeld wilt zien? De diverse antwoorden van de respondenten waren zeer nuttig. Daarom kunnen een aantal van de benoemde onderwerpen worden terug verwacht in toekomstige modules! 

2 november 2015

Dag van de BHV!

Vandaag is het de dag van de BHV! Vanuit uw Risico Inventarisatie en Evaluatie zal blijken dat uw bedrijf in ieder geval BHV'ers nodig heeft. De BHV'er heeft meerdere taken in uw bedrijf, namelijk: 

 • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
 • Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen
 • Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of inrichting

Ieder bedrijf dient de BHV organisatie goed op orde te hebben, dit blijkt uit uw BHV plan! Vanuit uw BHV plan wordt o.a. duidelijk welke BHV materialen u gebruikt, wie de BHV'ers zijn, hoe uw gebouw ontruimt wordt en hoe uw ontruimingsoefeningen georganiseerd worden. 

Een BHV plan opstellen of een BHV opleiding doen?  
Bij ACVO kunt u terecht voor diverse BHV opleidingen. Daarnaast kunnen wij uw RI&E opstellen en kunnen wij u met behulp van een BHV plan een passend advies geven hoe u uw BHV organisatie op de juiste wijze kunt verzorgen. 

Offerte aanvragen
Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor het opstellen van een BHV plan of een RI&E. U kunt zich via deze link inschrijven voor de BHV opleiding!   

30 oktober 2015

Heeft uw organisatie een RI&E? 

De Inspectie SZW beoordeeld jaarlijks in welke mate organisaties de arbowet naleven. Uit deze beoordeling is gebleken dat maarliefst 35% van alle bedrijven in de GWW sector geen Risico Inventarisatie en Evaluatie heeft! De RI&E dient als basisvoorwaarde om veilig en gezond te kunnen werken en is bovendien verplicht vanuit de arbowet. Daarnaast komt het veelvoudig voor dat de RI&E niet compleet is of niet actueel wordt bijgehouden.   


Bron: Sectorraportage Grond,- Weg- en Waterbouw 2014


Geen RI&E? Wij helpen u verder!
Na een gesprek met onze adviseur inventariseren wij met een scherpe blik uw bedrijfsrisico’s. Daarna wordt er een Plan van Aanpak opgesteld. Op deze manier kunt u uw bedrijfsrisico's beheersen! Uw RI&E laten opstellen? Dat kan! Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. 

29 oktober 2015

Extra nieuwsbrief gepubliceerd

 

Vanwege veel nieuws en diverse opleidingen die in 2015 nog plaatsvinden hebben wij een extra nieuwsbrief uitgebracht! 
U kunt de nieuwsbrief hier lezen. 

26 oktober 2015

Veilig werken langs de weg!

Op 11 november 2015 start de opleiding veilig werken langs de weg in Emmeloord!
Tijdens deze opleiding leert u de risico's kennen van het werken op en/of langs de weg. Daarnaast leert u hoe u verschillende veiligheidsmaatregelen kunt treffen en om moet gaan met afzettingen. De opleiding veilig werken langs de weg voldoet aan artikel 48 lid 17 van de CAO voor het bouwbedrijf.

Na afloop van de opleiding ontvangt u een certificaat waarmee u aantoont de regels te kennen omtrent het veilig werken op en/of langs de weg.


Werkt u langs de weg en heeft u nog geen certificaat? Schrijf u dan hier in. 21 oktober 2015

DLP opleiding in Amersfoort

 

Op 3 november start de DLP opleiding in Amersfoort. Deze driedaagse opleiding staat in het teken van het werken in en/of met verontreinigde (water)bodem. De docent gebruikt de publicatie CROW 132 als leidraad. Tijdens de les komen onder andere de onderstaande onderwerpen aan bod: 

 

 • arbo– en milieuwetgeving;
 • veiligheidsklassen bepalen en controleren;

 • persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermde voorzieningen;

 • V&G-plannen en logboeken;

 • uitvoering van luchtmetingen, gebruik van meetapparatuur;

 • rol van de DLP’er in de praktijk;

 • bodemonderzoek;

 • contractuele voorwaarden;

 • gezondheidskundige keuringen.

Aansluitend aan de reguliere DLP opleiding, kunt u ervoor kiezen om de kabels en leidingen en de DLP voor calculatoren te volgen. Ook ontvangt u een inlogcode voor onze e-learning omgeving, waarmee u gratis de DLP pre-learning en de online tussentoetsen kunt doorlopen en maken. Hiermee bereidt u zich goed voor op de lesdagen en het eindexamen! Wanneer u het eindexamen met een voldoende afrond, ontvangt u het certificaat DLP!

 

U kunt zich hier aanmelden voor de opleiding, er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor u!

15 oktober 2015

Doe de VCA keuzetest!

Wilt u uw VCA diploma behalen maar weet u nog niet welke VCA opleiding het beste bij u past? Doorloop dan nu de VCA keuzetest! Vanuit uw behaalde score krijgt u een indicatie op welke manier u zich het beste kunt voorbereiden op het examen. Bent u een e-learner of past de klassikale opleiding het beste bij u? Misschien is de combinatie van e-learning en klassikaal wel de mogelijkheid die het best bij u past. Met behulp van deze test krijgt u een indicatie welke voorbereiding voor u geschikt is. De test wordt u gratis aangeboden!

 

12 oktober 2015

Nieuwe module DLP update en verdieping online!

In juni 2015 hebben we succesvol ons e-learning platform voor de bodemsanering gelanceerd.
Met inmiddels meer dan 200 tevreden gebruikers worden deelnemers op de hoogte gehouden over het werken in en/of met verontreinigde (water)bodem. Vandaag lanceren wij een nieuwe module van de DLP update en verdieping!

Filteroverdruksysteem
In dit verdiepingstraject wordt het 'filteroverdruksysteem' behandeld. Speciaal voor u hebben we RST(BMAIR) in Tiel bezocht. Tijdens dit bezoek wordt er informatie gegeven over de nieuwste technieken van het filteroverdruksysteem. U krijgt mooie beelden te zien over het wisselen van de filters. Hoger Veiligheidskundige Henk van Dijk neemt u mee in de theorie vanuit de publicatie CROW 132 en is in gesprek met de heer Wattenberg van A.R.N. uit Nijmegen. Aan het einde van de module wordt de kennis getoetst.

Meld u aan en ontvang de voorgaande update gratis!
Indien u zich nu aanmeldt voor de DLP update en verdieping, ontvangt u binnen één werkdag de update over het filteroverdruksysteem. Daarnaast ontvangt u de voorgaande update over het uitvoeren van een bodemonderzoek en het gebruik van de deco-unit gratis!

Voordelen
Het bekijken van de video’s en het behalen van de toetsen kunt u als bewijs gebruiken voor een ‘toolbox’. Dit is ideaal om te voldoen aan de Arbowet en diverse veiligheidssystemen, zoals de VCA en de OSHAS 18001. Dit scheelt u veel tijd en organisatiekosten.
Daarnaast ontvangt u:
• rapportages van behaalde resultaten;
• nieuwe informatie en kennis;
• video’s van verschillende werkwijzen op diverse saneringslocaties.

Inschrijven of een offerte aanvragen?
U kunt zich via deze link direct inschrijven via onze website.
Via deze link kunt u een offerte aanvragen.

Kosten
Voor slechts € 55,00 (exclusief 21% BTW) per jaar per deelnemer ontvangt de deelnemer jaarlijks 4-6 keer een update. Let op: vanaf 10 deelnemers ontvangt u een groepskorting.


Ideeën?
Heeft u zelf nog ideeën voor een nieuwe update? Of wilt u graag een innovatief product via de DLP update en verdieping kenbaar maken? We komen graag bij u langs!
Neem contact met ons op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met ons kantoor: (0527) 61 21 36.

6 oktober 2015

VCA e-learning gelanceerd

Vanaf nu kunt u bij ACVO terecht voor de VCA e-learning. De e-learning wordt begeleid door praktijkgerichte Veiligheidskundigen. In de e-learning wordt ieder hoofdstuk van de VCA behandeld. Bovendien ontvangt u kennisvragen en digitale proefexamens. Na de gehele e-learning te hebben doorlopen en de digitale proefexamens te hebben gemaakt, bent u klaar voor het VCA eindexamen! Beginnen met VCA e-learning? Schrijf u hier in.

E-learning of toch klassikaal? 
Indien u twijfelt over de keuze tussen e-learning en klassikale opleidingen, kunt u hier de VCA keuzetest maken. Met behulp van de test krijgt u een advies over de VCA voorbereiding die u nodig heeft voor uw examen!

2 oktober 2015

Nieuwsbrief oktober


De nieuwsbrief van oktober is gepubliceerd! 

Deze keer volop informatie over de e-learning. Lees meer over de nieuw ontwikkelde VCA e-learning en de nieuwe module van de DLP update & verdieping. Daarnaast natuurlijk een overzicht van alle opleidingen die de komende tijd plaatsvinden.

Lees hier al het nieuws in de nieuwsbrief van oktober!
  

25 september 2015

100% slagingspercentage VCA groepen september

Deze maand hebben twee groepen deelgenomen aan de VCA opleiding van ACVO.  
Na de tweedaagse opleiding of de herhalingsopleiding hebben in totaal 25 deelnemers het VCA examen afgelegd. Met trots kunnen we meedelen dat alle deelnemers zijn geslaagd!

De deelnemers ontvangen het landelijk erkende diploma VCA en tonen hiermee aan 
veilig te werken conform de VCA norm.  

Wilt u ook uw VCA diploma halen? Dan kunt u zich via deze link inschrijven voor één van onze 
VCA opleidingen.   

11 september 2015

DLP opleiding Emmeloord

Op 8, 15 en 22 oktober 2015 kunt u deelnemen aan de DLP opleiding in Emmeloord. 
Werkt u in of met verontreinigde grond en heeft u een DLP diploma nodig? Meld u dan hier aan voor
de DLP opleiding. Bij de opleiding is het tevens mogelijk om de specialisaties Kabels & Leidingen en Calculatoren te volgen.  

Verhoog uw slagingskans!
Wanneer u zich inschrijft, kunt u gratis deelnemen aan onze DLP pre-learning en online tussentoetsen. Hiermee bereidt u zich goed voor op de les en het examen en verhoogt u uw slagingskans! 

 

 

7 september 2015

Update 'filteroverdruksystemen' in ontwikkeling

De nieuwe e-learning DLP update en verdieping is in ontwikkeling! In de volgende update wordt het 'filteroverdruksysteem' behandeld. De e-learning gebruikers krijgen een bezoek van ACVO aan RST (BMAIR) in Tiel te zien. Tijdens dit bezoek wordt er informatie gegeven over de nieuwste technieken van de filteroverdruksystemen. Daarnaast wordt vanuit de CROW 132 de wet- en regelgeving behandeld bij het gebruik van filteroverdruksystemen.

Meld u aan en ontvang de voorgaande update gratis!
Indien u zich nu opgeeft voor de e-learning DLP update en verdieping, ontvangt u de update over 'bodemonderzoek' en het gebruik van de 'deco unit' gratis! Groepen DLP'ers op de hoogte houden? Ook dat is mogelijk. Vanaf 10 deelnemers kunt u flinke groepskortingen ontvangen! 

Indien u nog vragen heeft kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.2 september 2015

Ontvang in 2015 nog SF-erkenning!

Wilt u nog SF-erkenning ontvangen voor de DLP of de DLP herhalingsopleiding? Wees er dan snel bij! U kunt in 2015 nog een vergoeding van €74,00 per werknemer per dag ontvangen via het scholingsfonds voor de Bouwnijverheid. Daarnaast komt u in aanmerking voor verlet- en reiskostenvergoeding per dag per werknemer, de hoogte hiervan is leeftijdsafhankelijk. De kosten voor de aanvraag van SF-erkenning bedragen bij ACVO € 10,00 per persoon, exclusief 21% BTW.

SF-erkenning stopt per 1 januari 2016
Onlangs is door partijen bij de Cao voor Bouwnijverheid besloten dat de vergoedingsregeling per 1 januari 2016 stopt. Omdat onze DLP en DLP herhalingsopleidingen voorzien zijn van SF-erkenning, kunt u vanaf 1 januari 2016 daarom geen vergoeding meer ontvangen. De opleidingen die tot en met 31 december 2015 zijn gevolgd vallen nog wel onder de vergoedingsregeling.

 

28 augustus 2015

Start van een nieuw opleidingsseizoen, nieuwsbrief vol info!

 

De nieuwsbrief van augustus is weer uit! Deze keer volop nieuws over een DLP opleiding op zaterdag en een wijziging in de SF-erkenning.

Daarnaast veel opleidingen in september en oktober en de stijgende populariteit van de opleiding tot V&G-coördinator!

Nieuwsgierig? Bekijk hier de nieuwsbrief van augustus!

24 augustus 2015

VCA opleiding 11 en 18 september Emmeloord


Op 11 en 18 september 2015 vindt er een VCA opleiding plaats in Emmeloord. 
Bent u binnen uw werkzaamheden verplicht om een VCA diploma in het bezit te hebben?
Of wilt u alles weten over veilig werken? Meld u dan hier aan voor de VCA opleiding in Emmeloord. 

 

19 augustus 2015

V&G Maatwerk opleidingen steeds populairder

Diverse gemeenten en organisaties melden zich aan voor op maat gemaakte opleidingen. Momenteel worden er maatwerk opleidingen verzorgt voor: het opstellen van V&G plannen, veilig werken langs de weg en de taken en verantwoordelijkheden van de V&G coördinator. Interesse in maatwerkopleidingen? Wij kunnen diverse opleidingen voor uw organisatie verzorgen die naadloos aansluiten bij uw wensen en behoeften. Neem gerust eens telefonisch contact met ons op of mail ons via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

21 juli 2015

Groepskortingen bij E-learning DLP update en verdieping
 

We krijgen steeds meer bedrijfsgroepen die zich aanmelden voor de E-learning DLP update en verdieping. Dit betekent dat deze groepen een korting krijgen bij een aanmelding van 10 of meer deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kan deze korting oplopen tot wel €20,00 per deelnemer! Ook ontvangt u naast de groepskorting, indien gewenst, uitgebreide rapportages van de behaalde resultaten van uw opgegeven groep.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over onze groepskortingen, kunt u ons telefonisch bereiken op 0527- 61 21 36 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

14 juli 2015

Nieuw: Asbestonderzoek in de grond herhaling!


Op de website van ACVO is een nieuwe opleiding beschikbaar. Vanaf nu vindt u onder het kopje 'Bodemsanering/BRL' de opleiding 'asbestonderzoek in de grond herhaling'. De basisopleiding bieden wij al langer aan, maar als uw diploma dreigt te verlopen kunt u nu bij ons ook de herhalingsopleiding volgen. Wanneer u in uw dagelijkse werk mogelijk te maken heeft met asbest in de grond, dan bepaalt de wetgeving dat u een opleiding 'asbestonderzoek in de grond' met een praktijkoefening moet hebben gevolgd.

Ook kunt u zich inschrijven voor de opleiding als u kennis wilt opdoen over veiligheid, monsternames, onderzoekstechnieken en visuele inspecties van asbest. Met behulp van de herhalingsopleiding kunt u zich bijscholen op het gebied van asbestonderzoek.   

Inschrijven?  
U kunt zich hier direct inschrijven voor de opleiding 'asbestonderzoek in de grond'. Indien u toe bent aan bijscholing, kunt u zich hier inschrijven voor de herhalingsopleiding. 

8 juli 2015

Nieuwsbrief juli verstuurd

 

Vandaag is er een nieuwsbrief verzonden naar onze klanten en lezers. Hierin staat onder andere informatie over de opleidingen MVK, V&G-coördinator en KAM-coördinator. Tevens leest u meer informatie over e-learning en onze extra ingeplande opleidingen. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan. U kunt hier de nieuwsbrief van juli 2015 lezen.

6 juli 2015

Eerste 'updates' verzonden en website ACVO aangepast 

De deelnemers van de e-learning 'DLP update en verdieping' hebben vrijdag de eerste update ontvangen. Deze update betreft het gebruik van de deco unit en het uitvoeren van bodemonderzoeken tijdens het werken in en met verontreinigde waterbodem. De update bevat theoretische informatie vanuit de publicatie CROW 132 en praktijkvoorbeelden op saneringslocaties. De uitleg over de theorie wordt gegeven door onze Hoger Veiligheidskundige: Henk van Dijk. 

Wilt u ook deelnemen aan de e-learning DLP update en verdieping? Schrijft u zich dan via deze link in. Wanneer u zich heeft ingeschreven ontvangt u dezelfde dag nog de eerste update.

Website aangepepast 

De website van ACVO is aangepast. Omdat ACVO naast klassikale opleidingen nu ook e-learning aanbiedt, kunt u zich vanaf nu ook via de website inschrijven en offertes aanvragen op een e-learning. Wanneer u vanuit de homepagina op de button  'elearning' klikt, vindt u alle bijbehorende informatie over diverse mogelijkheden op het gebied van e-learning.   

29 juni 2015

Extra opleiding asbestherkenning voor KVP/werkvoorbereider ingepland

 

Vanwege een snel volstromende groep voor de opleiding asbestherkenning voor KVP/werkvoorbereider op 16 september 2015, is er in de maand oktober een extra opleiding ingepland. Deze vindt plaats op 14 oktober 2015 van 13:00 tot 17:00 te Amersfoort.   

Inschrijven?
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de opleiding van 16 september. Hiervoor kunt u zich via deze link inschrijven. U kunt zich hier inschrijven voor de KVP opleiding die op 14 oktober plaatsvindt. 

 

26 juni 2015

Leren van arbeidsongevallen

De kans op een ernstig arbeidsongeval in Nederland daalt. Medewerkers in Nederland zijn de afgelopen jaren meer gaan werken en er gebeuren minder ongevallen. Dit blijkt uit een trendanalyse van ongevallen die bij de Inspectie SZW in de periode van 1999-2011 zijn gemeld. De ernst van de ongevallen verandert niet. Gemiddeld overlijden jaarlijks ongeveer 70 mensen als gevolg van een arbeidsongeval. Circa 4% van de slachtoffers wordt arbeidsongeschikt. Lees hier meer over de daling van het aantal ongevallen (website RIVM).  

VCA opleiding

Om de dalende trend voort te zetten is het belangrijk om te blijven leren van ongevallen. Bij de VCA (VOL) opleiding van ACVO leert u om bewust gevaren en risico's te herkennen en te beheersen, zodat u ongevallen kunt voorkomen. Meld u hier aan om deel te nemen aan de VCA opleiding. 

 

 

19 juni 2015

Word allround veiligheidsspecialist tijdens de MVK opleiding

 

Op 16 september 2015 start de MVK opleiding in Assen.  
Tijdens de MVK opleiding leert u om een echte ‘allrounder’ te worden op het gebied van veiligheid en gezondheid. In de opleiding verwerft u kennis over veiligheid, gezondheid en preventie op verschillende werken.

 

U leert in deze 14 lesdagen, om in samenwerking met anderen, arbozorg te vertalen naar concrete maatregelen binnen de organisatie. Daarnaast leert u om taken rond bedrijfsveiligheid te communiceren, te coördineren en uit te voeren. Bovendien bent u na de opleiding bevoegd om VCA systemen te begeleiden en advieswerk op dit gebied te verrichten. Ook kunt u ingezet worden als ‘deskundige’ bij diverse bodemsaneringen.  

 

U kunt zich hier inschrijven voor de MVK opleiding.

18 juni 2015

Start eerste module KAM coördinator op 17 september 2015


Op 17 september 2015 start de eerste module (richtlijn ISO26000) van de opleiding KAM coördinator. Bent u KAM coördinator binnen uw organisatie of heeft u de taak als KAM-coördinator erbij gekregen? Dan is deze opleiding echt iets voor u! 

 

De opleiding is bedoeld voor nieuwe medewerkers of medewerkers die al KAM-coördinator zijn
maar graag extra handvatten willen om nog beter te functioneren binnen de organisatie. Ook kunt u bij ons terecht als u aspiraties heeft om in de toekomst de functie van KAM-coördinator te bekleden.


De opleiding KAM-coördinator is opgebouwd uit losse modules waardoor er gekozen kan worden voor de normen/richtlijnen die uw interesse hebben en waar u meer over wilt leren. De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 • richtlijn ISO 26000 (1 dag)
 • VCA - veiligheid (2 dagen)
 • ISO 9001 - kwaliteit (2 dagen)
 • ISO 14001 - milieu (1 dag)
 • auditvaardigheden (1 dag)

Inschrijven voor de opleiding? 

Via deze link kunt u zich inschrijven voor de gehele opleiding of voor losse modules. 
 Wij gebruiken Cookies om onze website continue te verbeteren en uw gebruikersgemak te verhogen. Cookies voor het juist functioneren van de website zijn reeds geplaatst. In onze Privacyverklaring kunt u meer informatie vinden over de gegevens die wij middels Cookies verzamelen en het doel daarvan.

Voor meer informatie over de Cookies die wij gebruiken, kunt u terecht bij onze Privacyverklaring.

Ik accepteer de Cookies van deze website.

EU Cookie Directive Module Information