Nieuws

13 februari 2018

Vernieuwde VCA e-learning

 

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest om onze e-learning VCA te vernieuwen. Op basis van de nieuwste eind- en toetstermen voor de VCA VOL en VCA Basisveiligheid examens (vanaf 1 september 2017) is in combinatie met de nieuwe VCA-boeken een nieuwe e-learning gemaakt. Onze Hoger Veiligheidskundige, Henk van Dijk, behandelt aan de hand van de 4 VCA-thema’s de verschillende hoofdstukken van de VCA. De e-learning is samen met het lesboek een goede voorbereiding op het VCA-examen. Maar kan ook gevolgd worden in combinatie met een ééndaagse VCA-opleiding.

 

Een groot voordeel van het volgen van een e-learning dat u op elk gewenst moment de leerstof kunt doornemen. Het systeem houdt uw voortgang bij, dus weet u precies waar u bent gebleven en heeft u een duidelijk overzicht van alle behaalde resultaten. Lastige onderdelen kunnen nog een keer doorlopen worden. Kortom: een flexibele voorbereiding op het VCA-examen.

 

Kijk hier voor meer informatie en om u in te schrijven. De inloggegevens ontvangt u binnen 1 werkdag per mail en daarna kunt u gelijk beginnen met studeren. Onze eerstvolgende klassikale VCA-opleiding vindt plaats op 22 februari 2018 in Emmeloord.

 

30 januari 2018

Nieuwe opleiding: CROW 400 voor Calculatoren/Werkvoorbereiders

 

Na de succesvolle opleiding CROW 132 voor Calculatoren komen we na veel verzoeken uit de markt ook met de nieuwe opleiding in ons totale opleidingsaanbod: CROW 400 voor Calculatoren/Werkvoorbereiders. Deze opleiding is gemaakt voor medewerkers die betrokken zijn bij het werken in en met verontreinigde (water)bodem. Maar dan specifiek gericht op het proces en de werkzaamheden die voorafgaan aan het daadwerkelijk werken in de verontreinigde (water)bodem.

 

De calculator/werkvoorbereider is een belangrijke spil in de aanbesteding van nieuwe werkzaamheden en is samen met de opdrachtgever, toezichthouder, projectleider, uitvoerder en medewerkers mede verantwoordelijk om de medewerkers in het veld te beschermen tegen risico's van verontreinigde grond.

 

Het doel van de opleiding is om de calculator/werkvoorbereider kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verontreinigde bodem, grondwater en/of waterbodem. Daarnaast staat de publicatie CROW 400 centraal.

 

Deze opleiding duurt 1 dag, inmiddels zijn er een aantal data ingepland. 

 

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding en de data waar u zich voor aan kunt melden! Schrijf uw calculatoren of werkvoorbereiders vandaag nog in, zodat ze weer helemaal up-to-date hun werk kunnen doen.

 

 

 

 

23 januari 2018

Nieuwsbrief januari 2018 verstuurd!

 

In de eerste nieuwsbrief van 2018 meer informatie over onze e-learning DLP update en verdieping met een link naar een korte impressie over de SRC-waarde CROW 400. Daarnaast nieuws over de nieuwe versie VCA en we introduceren een tweetal nieuwe opleidingen. Tot slot een actueel overzicht van onze opleidingen met de geplande data voor de eerste helft van 2018. Veel opleidingen stromen weer vol, dus heeft u een opleiding op het oog, wacht niet te lang met aanmelden.

 

09 januari 2018

Nieuwe rekentool: Kennismodule bepaling veiligheidsklasse

 

Tegelijk met het verschijnen van de nieuwe publicatie CROW 400 is ook de bijbehorende rekentool geactualiseerd. Deze rekentool biedt verschillende functionaliteiten en berekent, op basis van de verontreinigingssituatie, de van toepassing zijnde veiligheidsklasse. Deze veiligheidsklasse bepaalt vervolgens welke maatregelen u moet nemen en welke deskundigheid u moet inschakelen. De rekentool is volledig gebaseerd op de publicatie CROW 400. (Bron: www.crow.nl)

 

Onze Hoger Veiligheidskundige Henk van Dijk vertelt u in een kort filmpje alles over de nieuwe SRC-waardes. Een uitgebreide uitleg komt binnenkort beschikbaar in onze e-learning Update en Verdieping. Hierin hebben we onlangs ook een aantal specials over Gasmeten toegevoegd. Dit is een belangrijk onderdeel van het R-DLP examen.

 

Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

22 december 2017

Een veilig en gezond 2018!

 

In de laatste nieuwsbrief van 2017 blikken we kort terug op al het nieuws van 2017, geven wij u meer informatie over een toevoeging aan de e-learning DLP Update en Verdieping. Krijgt u een overzicht van al onze DLP-opleidingen met daarbij een planning voor 2018 en tot slot nieuws over de examens R-DLP van het CROW.

 

Wij wensen u fijne feestdagen en een veilig en gezond 2018!

 

22 december 2017

Extra opleiding DLP-Herhaling in Emmen

 

Vanwege de vele inschrijvingen voor de opleiding DLP-Herhaling voor begin van het nieuwe jaar hebben we een extra opleidingsdag ingepland. Op 2 februari 2018 wordt er een herhalingsdag georganiseerd in Emmen. Er zijn op dit moment nog een aantal plekken voor deze dag beschikbaar. De dag begint om 08.00 en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Dit is inclusief het examen wat aan het eind van de dag wordt afgenomen. Na het met goed gevolg afronden van dit examen mag u aan het werk in de veiligheidsklassen 'Oranje' en 'Rood niet-vluchtig' en kunt u zich aanmelden voor het DLP-R examen van het CROW, welke vanaf het voorjaar van 2018 afgelegd kan orden.

 

Geef u hier vandaag nog op, want vol=vol.

 

11 december 2017

Werken in de winter

 

Het is nog maar half december en de eerste sneeuw is al gevallen. Heel Nederland ligt onder een mooie witte laag sneeuw. Voor veel mensen een feest: heerlijk met de kinderen sleeën en sneeuwpoppen maken. Maar er moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden en dan is de sneeuw op de weg vooral erg lastig en kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Doorwerken in de kou en sneeuw is tegenwoordig geen uitzondering meer en met voldoende maatregelen prima te doen.

 

Maar werken in de winter brengt wel specifieke risico's met zich mee. Vooral gladheid op de werkvloer en bouwplaats in combinatie met minder daglicht en de kou, zijn risico's waar rekening mee gehouden moet worden. Het is belangrijk deze maatregelen te verwerken in uw RI&E. Neem de specifieke gevaren ook mee in de Toolbox en bij het opstarten van werken. Maak het daarnaast voor uw medewerkers prettiger en gemakkelijker door de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te bieden.

 

Valpartijen door gladheid zijn een veel voorkomend probleem onder winterse omstandigheden. Zeker ook op het werk. Een bedrijfsterrein staat bloot aan weersomstandigheden die gladheid kunnen veroorzaken. Daarom moet een werkgever bij vorst en/of sneeuwval op zijn bedrijfsterrein maatregelen treffen om valrisico’s van medewerkers maar ook van bezoekers tegen te gaan. Strooien dus!

 

 

Hieronder treft u een aantal tips aan voor werkplekken in de buitenlucht in deze winterse tijd:

 

Een buitenruimte verwarmen is vaak lastig. Toch zijn er verschillende oplossingen die kunnen helpen bij het beschermen tegen kou.
-          Probeer voor windschermen of overkappingen te zorgen.
           Let er wel op dat deze veilig geplaatst worden.
-          Zorg voor kleedruimten, wasgelegenheden, pauzeruimtes en toiletten
           met een temperatuur net boven kamertemperatuur.
-          Zorg voor mogelijkheden om handschoenen en sokken te drogen en te wisselen.

 

Andere tips voor op de werkplaats

-          Voorkom afkoeling door koude vloeren met houten of kunststof vlonders.
-          Zorg dat de vloer droog blijft.
-          Dek gereedschap, werktuigen en machines af om (bijvoorbeeld) ijsvorming te voorkomen.
-          Voorkom contact met koude materialen.
-          Ken de temperatuurslimiet van machines en gereedschappen,
           zodat geen onveilige situaties ontstaan.

 

Persoonlijke bescherming tegen kou

-          Draag warme en isolerende kleding.
-          Draag ventilerend ondergoed en bovenkleding, om te voorkomen dat je zweet.
-          Draag meerdere lagen kleding die je eenvoudig kunt uittrekken.
-          Draag bij regen of wind waterdichte, dampdoorlatende overkleding
           met capuchon, handschoenen en waterdichte laarzen.

 

Is het dan nog te koud om te werken dan is de warmte van onze opleidingsruimtes een mooie oplossing! Volg in deze periode een DLP-herhalingsopleiding, met hierin alles over de nieuwe CROW 400.
Kijk hier voor de mogelijkheden.

8 december 2017

Gewijzigde rol Preventiemedewerker in nieuwe Arbowet

 

Per 1 juli 2017 is de Arbowet veranderd. Deze wet geldt voor alle werkgevers en werknemers in Nederland, dus ook voor deeltijd- en flexwerkers, uitzendkrachten, personen met nulurencontract en stagiaires.

Zowel werkgevers als werknemers hebben verplichtingen: samen moeten zij ervoor zorgen dat er gezond en veilig wordt gewerkt. Door de nieuwe Arbowet verandert de rol van verschillende betrokkenen; de werkgever, werknemer, bedrijfsarts en preventiemedewerker, maar ook voor het medezeggenschapsorgaan in de vorm van een ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging (PVT).

 

We lichten de gewijzigde rol van de preventiemedewerker er nu uit. Naast de bedrijfsarts krijgt ook de preventiemedewerker een stevigere rol in de nieuwe Arbowet. Elk bedrijf moest al ten minste één werknemer aanwijzen als preventiemedewerker. Deze heeft als taak te adviseren aan en samen te werken met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners. De benoeming van de persoon en de positie van de preventiemedewerker in de organisatie dient nu met instemming van de OR of PVT plaats te vinden.

 

Lees hier de belangrijkste wijzigingen van de nieuwe Arbowet. (Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

 

In ons opleidingsaanbod hebben wij de opleiding Preventiemedewerker. Na het volgen van deze opleiding beschikt u over een goede basiskennis om uw taak als preventiemedewerker effectief te kunnen uitvoeren. U krijgt de nodige tips, tools en vaardigheden aangereikt. De opleiding bevat alle actuele wijzigingen van de Arbowet 2017!

 

Kijk in het overzicht voor alle actuele cursusdata en opleidingsplaatsen.

 

 

5 december 2017

Nieuws voor u van ons! - nieuwsbrief december 2017

 

In deze nieuwsbrief meer informatie over de nieuwe Arbowet die per 1 juli 2017 is veranderd. We lichten de gewijzigde rol van de preventiemedewerker er uit. Verder nieuws over de nieuwe website VCA. Daarnaast een nieuwe opleiding in ons opleidingsaanbod: de 1-daagse opleiding DLP, welke geschikt is voor deelnemers die veel in de Kabels & Leidingensector aan het werk zijn. En natuurlijk zoals u van ons gewend bent een actueel overzicht van onze opleidingen met de geplande data voor eind 2017 en 2018.

 

Lees hier ons nieuws.

 

 

5 december 2017

Nieuwe website VCA online!

 

De nieuwe website van het SSVV (www.vca.nl) is live gegaan!

Deze VCA website biedt informatie over diverse diensten en producten op het gebied van VCA en is bedoeld voor iedereen die veilig en gezond wil werken. Op deze website kun je onder andere via de VCA-wijzer nagaan welk VCA-diploma of VCA-certificaat bij u of uw bedrijf past.

 

De SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) is een samenwerkingsverband van 22 organisaties uit de Nederlandse Industrie. Het is een platform waar opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar ontmoeten en samen willen werken om in alle branches veilig en gezond te kunnen werken.

 

Op de nieuwe website kun je onder andere checken of iemand een geldig VCA certificaat heeft en/of een bedrijf VCA gecertificeerd is. Want ook ons motto blijft, ‘We werken veilig of we werken niet!’.

 

Wilt u als bedrijf ook voor uw VCA certificering gaan en op de website vermeld worden? Wij kunnen u hierin ondersteunen! Onze veiligheidskundigen hebben ruime ervaring in het begeleiden van bedrijven naar een succesvolle VCA-certificering. Vraag voor meer informatie hier uw offerte aan.

 

27 november 2017

Uitgelicht: 1-daagse opleiding DLP!

 

Naar aanleiding van het uitkomen van de nieuwe CROW 400 hebben wij sinds dit opleidingsseizoen ook de 1-daagse DLP opleiding in ons opleidingsaanbod opgenomen.  Tijdens deze opleiding wordt er ingezoomd op de nieuwe wet- en regelgeving welke in de CROW 400 staat beschreven.

Na afloop van deze opleiding zijn de deelnemers in staat om werken in verontreinigde bodem, grondwater en waterbodems te begeleiden.

 

Deze opleiding is zeer geschikt voor deelnemers die veel in de Kabels & Leidingensector aan het werk zijn.


Na afloop van de opleiding wordt er een examen afgenomen. Na het behalen van dit examen krijgen de deelnemers een certificaat om te werken in de veiligheidsklassen ‘Oranje’ en ‘Rood niet-vluchtig’.

 

Geïnteresseerd in deze opleiding? Vraag dan hier een offerte aan, of schrijf u hier direct in!

 

 

16 november 2017

Laatste mogelijkheid! Informatiebijeenkomst CROW 400 dinsdag 21 november 2017

 

Afgelopen maandag hebben we weer een informatiebijeenkomst over de CROW 400 gegeven. Bij Sturm BV in Zaandam hebben we de aanwezigen geïnformeerd over de wijzigingen van de publicatie CROW 132/307 naar de publicatie CROW 400. Daarnaast zijn de vernieuwde opleidings- en ervaringseisen aan bod gekomen en is er stilgestaan bij de DLP-R, zover de informatie die hiervoor tot nu toe beschikbaar is. Tot slot zijn de aanwezigen geïnformeerd over het Kwalificatie-Register, waarvan ACVO één van de initiatiefnemers is.

 

Dinsdag 21 november 2017 wordt de vooralsnog laatste informatiebijeenkomst gehouden in Emmeloord. Er zijn nog plekken vrij, dus geef u nu hier snel op.

14 november 2017

Extra locaties open inschrijvingen DLP opleidingen!

 

Met de komst van de nieuwe publicatie CROW 400 speelt er momenteel veel in de markt! Veel mensen willen zich snel laten bijscholen en de wijzigingen weten van de publicatie CROW 132/CROW 307 naar de nieuwe publicatie CROW 400.

Diverse klanten willen in-company opleidingen volgen, maar er zijn ook klanten die niet iedereen tegelijk van de werkvloer willen hebben!
Onze open inschrijvingen zijn voor deze klanten erg interessant. Naast onze vaste opleidingslocaties in Houten, Emmeloord en Koedijk hebben we binnenkort ook op andere plaatsen open inschrijvingen waar u zich voor kunt aanmelden! Tevens hebben we zelfs zaterdagopleidingen ingepland, wellicht voor ZZP’ers dé uitkomst om ook snel aan de bijscholing te voldoen!

 

Let wel op, deze opleidingen lopen snel vol! Dus vol=vol!

 

Data van de opleidingen waar u zich voor kunt inschrijven zijn:

DLP-Herhaling/Bijscholing CROW 400

-          18 november 2017 te Houten (Let op! Zaterdagopleiding!)

-          1 december 2017 te Zuidlaren

-          2 december 2017 te Rotterdam (Let op! Zaterdagopleiding!)

-          7 december 2017 te Emmeloord

-          19 december 2017 te Houten

-          15 januari 2018 te Houten

-          29 januari 2018 te Emmeloord

-          6 februari 2018 te Houten

-          20 februari 2018 te Koedijk

 

Kijk hier voor een overzicht van alle DLP-Herhalingsopleidingen en wees er snel bij!

 

Hou ons Twitter-account in de gaten, hierop plaatsen we regelmatig nieuwe inschrijfmogelijkheden.

 

7 november 2017

Weer volop nieuws! - nieuwsbrief november 2017

 

De aanmeldingen voor onze opleidingen stromen weer volop binnen. Er is veel belangstelling voor de verschillende DLP-opleidingen waarbij iedereen o.a. geïnformeerd wordt over de nieuwe publicatie CROW 400. In deze nieuwsbrief treft u weer een actueel opleidingsoverzicht aan. De komende maand staan er nog twee informatiebijeenkomsten op de planning waarin wij u meer vertellen over deze nieuwe publicatie. Inmiddels is er ook meer nieuws over de DLP-R examens van het CROW. Verder in deze nieuwsbrief belangrijk nieuws over de ISO9001:2008 certificaten die halverwege volgend jaar verlopen. Dus weer reden genoeg om ons nieuws snel te lezen!

 

Lees hier ons nieuws.

19 oktober 2017

Cursussen Frans op locatie ACVO weer van start!

 

Vanaf 1 november 2017 starten er weer nieuwe cursussen 'Franse les' in Emmeloord. Er worden 2 cursussen aangeboden: beginnerscursus (A1) en een opfris cursus (A2)

De lessen (1,5 uur) vinden plaats op de woensdagavond om 19.00 uur (A1) en om 20.45 uur (A2) bij ACVO, Ecopark 36 te Emmeloord.

 

Beide cursussen bestaan uit 15 lessen en worden verzorgd door René de Brouwer (voormalig docent Zuyderzee College). 

 

Aan deze cursussen zijn kosten verbonden.

 

Interesse? 

Neem dan contact op met René de Brouwer. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-22362713

 

 

16 oktober 2017

ISO9001 Kwaliteitssysteem voor TAC

 

TAC (Texelse Aannemings Combinatie) is een aannemer die zich focust op bodemverontreiniging in combinatie met grond-, straat- en rioleringswerkzaamheden. Het bedrijf begint met werkzaamheden op Texel en wil deze in de toekomst graag uitbreiden naar het vaste land. ‘De visie van TAC is om onderscheidend en vernieuwend te werk te gaan’, geeft Marco Ehlhardt, mede-eigenaar van TAC aan. ‘Samen met ons ervaren team bieden we toonaangevende, integrale en duurzame oplossingen voor uiteenlopende projecten. Wij zijn daarmee een solide partner voor onze relaties, gericht op continuïteit, efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid.’

 

De afgelopen weken is Marco Ehlhardt, samen met Gerwin Bredewout, adviseur bij ACVO, aan het werk gegaan om een ISO9001 Kwaliteitssysteem voor TAC op te zetten. 1x per week kwam Marco bij ons op kantoor en hebben ze samen hard gewerkt om binnen korte tijd een mooi systeem op te zetten. Allereerst zijn de stakeholders, risico’s en kansen van TAC in kaart gebracht. Daarna is gekeken naar alle processen van TAC en is er een kwaliteitsbeleid opgezet. Al het werk heeft geleid tot een compleet en solide kwaliteitssysteem. Na een interne audit gingen de mannen vol vertrouwen afgelopen donderdag naar Texel voor de externe audit door NCI. Tijdens deze audit zijn de procedures getoetst op de nieuwe ISO9001 High Level Structure en zijn de projectmappen van TAC doorgenomen. Tot slot is er op Texel een werk getoetst. De externe audit is met een voldoende afgerond. Dat betekent dat TAC binnenkort hun ISO9001 certificaat gaat ontvangen.

Wij feliciteren TAC met dit mooie resultaat!

 

 

 

 

13 oktober 2017

Mooi uitzicht tijdens onze DLP opleidingen!

 

Maandag 9 oktober 2017 is Henk van Dijk, onze Hoger Veiligheidskundige, gestart met een 3-daagse opleiding DLP-R bij Port of Rotterdam. De komende periode worden 2 groepen opgeleid tot DLP waarmee ze helemaal op de hoogte zijn van de nieuwe CROW 400. Daarnaast worden de deelnemers tijdens deze 3 dagen goed voorbereid op het DLP-R examen bij het CROW. Dit is één van onze klanten die juist nu al goed opgeleid wil zijn, zodat er nu al projecten uitgevoerd kunnen worden conform de publicatie CROW 400!

Iedereen moet bijgeschoold worden, dus waarom niet nu al als dat kan!

 

Naast dat het een leerzame en productieve dag was, was het voor onze docent en de cursisten ook een dag met prachtig uitzicht! Een mooi uitzicht over Rotterdam vanuit het leslokaal, en dat zijn leuke bijkomende zaken tijdens ons werk!

 

 

 

 

10 oktober 2017

Vandaag laatste opnames voor nieuwe e-learning VCA

 

Vandaag wordt er hard gewerkt aan de vernieuwde VCA e-learning. De laatste opnames worden gemaakt en dan moeten de laatste aanpassingen in de edit nog worden gedaan. Onze Hoger Veiligheidskundige Henk van Dijk behandelt in de e-learning de verschillende hoofdstukken uit het nieuwe VCA-boek. De e-learning kan gebruikt worden als voorbereiding op het VCA eindexamen. Naast de video’s ontvangt u kennisvragen en digitale proefexamens. De vragen zijn uiteraard geheel in de stijl van het officiële VCA examen.

 

Benieuwd naar de vernieuwde e-learning! Nog even geduld, wij houden u op de hoogte van de verschijningsdatum.

 

 

 

 

9 oktober 2017

Week van de Veiligheid
Veilig werken; wij helpen u op weg!

 

Deze week staat in het teken van de Week van de Veiligheid. Hét moment om veiligheid goed onder de aandacht te brengen en stil te staan bij de gevaren die ondernemers en hun personeel lopen in hun dagelijks werk.

 

Iedereen vindt het vanzelfsprekend dat je na een werkdag weer veilig thuiskomt. In bepaalde bedrijfssectoren en beroepen lopen werkenden echter meer kans op een ernstig arbeidsongeval dan bijvoorbeeld mensen die op kantoor werken. Juist in die risicosectoren is het van essentieel belang dat werknemers zich bewust zijn van de veiligheidsrisico’s in hun dagelijkse werk. Uit een analyse van arbeidsongevallen met dodelijke afloop blijkt dat menselijke fouten en gedrag een belangrijke rol spelen; fouten die vaak voorkomen hadden kunnen worden, indien binnen het bedrijf werknemer en management een beter veiligheidsbesef hadden gehad. Zolang binnen de meeste bedrijven het credo ‘we werken veilig of we werken niet’ nog geen dagelijkse praktijk is, moet er meer worden ingezet op preventieve maatregelen, zoals het versterken van de veiligheidscultuur binnen bedrijven.
(bron: Inspectie SZW)

 

Wij kunnen u helpen om uw medewerkers het veiligheidsbesef bij te brengen. Wij organiseren diverse opleidingen op het gebied van veiligheid. Een overzicht van onze opleidingen vindt u hier. Of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Maar daarnaast kunnen wij u ook adviseren op het gebied van veiligheid. Wij helpen u graag op weg naar veilig werken! Vraag vandaag nog een offerte aan.

(bron: Inspectie SZW)

 

3 oktober 2017

Actie vereist!

 

Eind september 2016 is de nieuwste versie van ISO 9001, ISO 9001:2015 gepubliceerd. De nieuwe ISO 9001:2015 norm is opgebouwd volgens de High Level Structure (HLS) en brengt diverse wijzigingen met zich mee. De verschillen tussen de ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015 zitten met name in:

 • Omschrijving van de organisatorische context (stakeholder dialoog)
 • Het denken in termen van risico’s (risicomanagement)
 • De betrokkenheid van het management (leiderschap)
 • Het beheer van processen

Binnen een jaar (uiterlijk september 2018) verlopen alle ISO 9001:2008 certificaten. Daarom is nu actie vereist! Wij kunnen ons voorstellen dat deze transitie lastig voor u is. Om deze eenvoudig te laten verlopen kunnen wij u ondersteuning bieden. Onze specialisten zijn op de hoogte van alle wijzigingen die u dient op te nemen in uw bestaande managementsystemen.

 

Daarnaast bieden wij de opleiding ISO 9001 aan. Deze opleiding is gemaakt om bestaande en nieuwe kwaliteitsfunctionarissen vertrouwd te maken met de eisen uit de (nieuwe) norm ISO 9001:2015. Het doel is met name om hier op praktische wijze handen en voeten aan te geven binnen het bedrijf zodat het geen dik handboek wordt dat in de kast blijft staan.

 

Neem voor meer informatie contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

 

28 september 2017

Explosieven; in de praktijk

 

De opleiding OCE kwam bij onze Hoger Veiligheidskundige Henk van Dijk afgelopen week goed van pas. Op Twente Airport werd op 26 september 2017 tijdens bodemsaneringswerkzaamheden een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De bom is later op de dag, door de EOD, tot ontploffing gebracht. Dit leverde mooie beelden op, bekijk de beelden hier!.

 

Het explosief, een zogeheten 500-ponder van Engelse makelij met een chemische ontsteking, lag op circa 50 meter afstand van de start- en landingsbaan op het vliegveld.

 

De opleiding OCE, Opsporing Conventionele Explosieven, is bestemd voor grondwerkers, personeel van aannemingsbedrijven, toezichthoudend personeel van opdrachtgevers en ander personeel dat betrokken is bij bodemonderzoeken naar explosieven.

 

Door middel van deze opleiding wordt u voorbereid op werken in gebieden waar mogelijk conventionele explosieven kunnen worden aangetroffen en bent u zich bewust van de veiligheidsaspecten in relatie tot werken in deze gebieden. Deze bewustwording vergroot uw eigen veiligheid en die van de overige aanwezigen!

 

Als organisatie zijn we dan ook blij dat de opleiding OCE is opgenomen in de publicatie CROW 400. Wij vinden dit erg belangrijk voor de veiligheid van alle betrokkenen op een sanering. 

22 september 2017

Heeft uw organisatie een RI&E?

 

Op 5 september 2017 heeft het Arbo Kennisplatform een artikel gepubliceerd over het ‘schokkend aantal’ bedrijven zonder RI&E. Mark Kuipers, van de Inspectie SZW, geeft in het artikel aan dat hij het ‘schokkend’ vindt dat veel bedrijven niet beschikken over de wettelijk verplichte RI&E.

 

Ook wij onderstrepen het belang van een goede RI&E. Een veilige en gezonde werkplek is erg belangrijk. Dit draagt bij aan de werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfscontinuïteit. Het is echter niet alleen van belang om een goede RI&E te hebben, maar het is net zo belangrijk om deze goed bij te houden. Als de arbeidsomstandigheden binnen uw bedrijf veranderen dan dient de RI&E ook aangepast te worden. De RI&E dient altijd actueel te zijn. Na het opstellen van de RI&E wordt een Plan van Aanpak opgesteld. Hierin geeft u aan welke maatregelen genomen worden om de risico’s op te lossen. Daarbij is het belangrijk om de risico’s aan te pakken bij de oorzaak in plaats van het gevolg. In het Plan van Aanpak komt tevens te staan binnen welke termijn de maatregelen worden ingevoerd. Hier kan door de Inspectie SZW naar gevraagd worden. Ook het Plan van Aanpak is een dynamisch document welke actueel dient te zijn.

 

Onze Veiligheidskundigen hebben veel ervaring met het opstellen en actualiseren van een RI&E en een Plan van Aanpak. Bent u ook benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Wilt u uw bedrijfsrisico’s goed in kaart brengen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij helpen u graag verder, want de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers is voor u toch ook belangrijk!

 

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vraag vrijblijvend een offerte aan!

18 september 2017

Informatiebijeenkomsten CROW 400 gaan weer van start!

 

Voor de zomervakantie hebben we een aantal informatiebijeenkomsten over de CROW 400 georganiseerd. Op diverse plaatsen in het land hebben Henk van Dijk en Oene Venema de aanwezigen bijgepraat over de veranderingen van CROW-publicaties 132 en 307 naar de CROW-publicatie 400. Daarnaast hebben ze stilgestaan bij de vernieuwde opleidings- en ervaringseisen. De introductie van de DLP-R: de Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten is hierbij uitgebreid aan de orde gekomen.

 

De bijeenkomsten worden gewaardeerd in de markt en daarom gaan we er mee verder. Op onze website vindt u een overzicht van de geplande bijeenkomsten. De deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar VOL=VOL.

 

15 september 2017

DLP-herhalingsopleiding; nu ook op zaterdag!

 

Op 18 november a.s. staat er weer een DLP-herhalingsopleiding gepland op zaterdag. Heeft u interesse om aan te schuiven bij deze opleiding? Grijp dan nu snel uw kans! De opleiding staat gepland in Houten en er zijn nog enkele plekken vrij.

 

Tijdens deze herhalingsopleiding worden zowel de CROW 132 als de CROW 400 behandeld. Aan het eind van de dag wordt er een toets afgenomen voor de klassen 'Oranje' en 'Rood niet-vluchtig' conform de CROW 400. Na het behalen van deze toets, krijgt u een certificaat DLP conform publicatie CROW 400 voor de klassen 'Oranje' en 'Rood niet-vluchtig'. Dit certificaat is wederom 5 jaar geldig. Tevens mag u ook nog aan het werk in de veiligheidsklassen conform CROW 132 zolang deze van toepassing is.

 

Heeft u interesse? Schrijf u hier in!

 

Let op: vol=vol

12 september 2017

Uitgelicht: Heftruckopleiding

 

Jaarlijks zijn er ongeveer 126 ongevallen met heftrucks waarvan er 4(!) zijn met dodelijke slachtoffers. 43% van deze ongevallen zijn aanrijdingen met voetgangers. Op welke manier kunnen deze cijfers naar beneden worden gebracht?

 

Vanuit de Arbowetgeving wordt specifieke deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel vereist. Een medewerker die géén scholing heeft gehad, ziet mogelijke gevaren over het hoofd. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel is of fulltime, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

 

Een opleiding bij ACVO bestaat uit een theoriegedeelte en een gedeelte praktijk. Doordat we met kleine groepen werken, wordt er veel geoefend en wordt de tijd van de opleiding nuttig besteed. 

 

Interesse in een opleiding ‘Veilig werken met de Heftruck’? Maandag 9 oktober staat er weer een opleiding gepland in Emmeloord.  

 

Kijk hier voor meer informatie en meld u aan!

 

 

5 september 2017

Start opleidingsseizoen!

 

Het opleidingsseizoen is weer van start gegaan. Hierover kunt u meer lezen in onze nieuwsbrief september 2017. Door de komst van de nieuwe publicatie CROW 400 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in onze DLP opleidingen. Daarnaast meer informatie over de specials Gasmeten in onze bekende e-learning DLP update en verdieping. Hierin is ook een module over wijzingen CROW 400 opgenomen. In de nieuwsbrief ook meer over het Kwalificatie-Register. Kortom, genoeg nieuws voor een frisse start!.

 

Lees hier de nieuwsbrief.

29 augustus 2017

Aanpassingen rondom nieuwe CROW 400!

 

Herdruk CROW 400
In juni van dit jaar is de nieuwe publicatie CROW 400 door het CROW uitgegeven. Naar aanleiding van diverse op- en aanmerkingen vanuit de markt, heeft de CROW besloten om zorg te dragen voor een nieuwe druk van deze publicatie CROW 400. Vanaf 1 januari 2018 is de herdruk van de publicatie CROW 400 te bestellen. De afnemers en gebruikers die al een publicatie CROW 400 voor die tijd hebben aangeschaft, krijgen een nieuwe gratis herdruk van het CROW.

Indien u een online module van de CROW 400 heeft aangeschaft, of nog wil aanschaffen, wordt deze ook per 1 januari 2018 vervangen door de nieuwe kennismodule.

 


Verlenging overgangstermijn
Mede door de onduidelijkheden rondom de nieuwe publicatie CROW 400 heeft het CROW besloten dat de overgangstermijn van de CROW 132 naar de CROW 400 met een half jaar wordt verlengd. Dit betekent dat u met uw huidige DLP certificaat conform CROW 132 nog aan het werk mag volgens de CROW 132 t/m uiterlijk 31 december 2018. Vanaf 1 januari 2019 moet iedereen voldoen aan de nieuwe eisen volgens de CROW 400.

 


Examens DLP-R
Naast de herdruk en verlenging van de overgangstermijn, zijn ook de eerste examens voor de DLP-R uitgesteld. Vanaf 1 januari 2018 is het mogelijk om deze examens te maken bij het CROW. Verdere informatie hierover volgt nog.

22 augustus 2017

Uw VCA diploma voor 1 september! 

Uw VCA diploma nog halen of verlengen voor de nieuwe examens ingaan per 1 september? Dat kan nu ook in de avonduren in Emmeloord. We hebben een avondopleiding gepland welke bestaat uit 2 avonden. Deze vinden plaats op 29 en 31 augustus 2017. 

De les start om 18.00 uur en duurt tot 22.00 uur de eerste avond, de tweede avond start wederom om 18.00 uur en wordt om 21.00 uur afgesloten met het VCA examen.

Wanneer u dit examen haalt, krijgt u een VCA diploma welke 10 jaar geldig is.

Meedoen met deze avondopleiding, of met de dagopleiding op 30 augustus in Emmeloord?
Dat kan nog steeds!

Meld u hier aan!  LET OP: er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor beide opleidingen! 

8 augustus 2017

CROW publiceert veelgestelde vragen richtlijn CROW400

 

CROW heeft een document gepubliceerd met veelgestelde vragen werken in en met verontreinigde bodem. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Overgang naar CROW400
 • DLP en DLP-R
 • Rekentool Bepaling veiligheidsklasse
 • Over de inhoud van CROW400

Via bijgaande link gaat u naar het originele document van de CROW:
https://www.crow.nl/thema-s/arbo-en-veiligheid/grondwerk-en-ondergrond/veelgestelde-vragen-werken-in-en-met-verontreinigd

25 juli 2017

Opnames e-learning DLP update en verdieping

 

Onze Hoger Veiligheidskundige Henk van Dijk heeft gisteren samen met Merlijn Brink, productmanager van RAE Benelux, weer opnames gemaakt voor de specials Gasmeten welke de komende maanden verschijnen in de e-learning DLP update en verdieping. Deze specials ontvangen de deelnemers naast de lopende updates die de komende tijd in het teken staan van de CROW 400. Gisteren zijn de modules 2 en 3 opgenomen. Module 1 komt binnenkort online!

 

De volgende specials 'Gasmeten' verschijnen de komende maanden:

Module 1:   De techniek van meetapparatuur

Module 2:   Gasmeten in de praktijk

Module 3:   Meetresultaten en maatregelen

Module 4:   Bodemonderzoek en gasmeten

Module 5:   Hoe pakt CROW 400 en gasmeten uit in de praktijk

 

Benieuwd naar onze DLP update en verdieping? Kijk hier voor meer informatie.

 

21 juli 2017

Opleiding V&G-coördinator op 29 september in Houten!

 

Als V&G-coördinator coördineert en adviseert u op het gebied van veiligheid en gezondheid in de ontwerp- en uitvoeringsfase van een bouwproject. Vanuit de arbeidshygiënische strategie is de V&G-coördinator mede verantwoordelijk voor het samenstellen van een V&G-plan.  

 

Omdat de Inspectie SZW controle uitoefent op de V&G-plannen, wordt tijdens de opleiding V&G-coördinator de volledigheid van het V&G-plan uitvoerig besproken. Daarnaast wordt duidelijk hoe terreinen worden ingericht, hoe het V&G-plan wordt opgesteld en weet men hoe de systematiek van een bodemonderzoek werkt. Tevens wordt duidelijk wat de taken en de verantwoordelijkheden van de V&G-coördinator zijn. 

 

Na afloop van de opleiding bent u als V&G-coördinator in staat een correct V&G-plan, Risico Inventarisatie en Plan van Aanpak op te stellen. Bovendien bent u na de opleiding op de hoogte van de nieuwste Arbowet- en regelgeving.

 


Geïnteresseerd in de opleiding V&G-coördinator? Meld u dan hier aan!

18 juli 2017

Laatste nieuws voor de zomer

 

Nieuwsbrief juli 2017 is verstuurd. Hierin een terugblik op de eerste informatiebijeenkomst over de CROW 400. Informatie over de komende specials over Gasmeten welke onderdeel zijn van de e-learning DLP update en verdieping. Daarnaast weer een actueel opleidingsoverzicht, met uitgelicht de VCA avondopleiding. Bekijk hier de nieuwsbrief.

 

Het team van ACVO opleidingen en advies wenst u een fantastische zomer.

11 juli 2017

VCA avondopleiding ingepland!

 

Uw VCA diploma nog halen of verlengen voor de nieuwe examens ingaan per 1 september? Dat kan nu ook in de avonduren in Emmeloord. We hebben een avondopleiding gepland welke bestaat uit 2 avonden. Deze vinden plaats op 29 en 31 augustus 2017.

 

De les start om 18.00 uur en duurt tot 22.00 uur de eerste avond, de 2e avond start wederom om 18.00 uur en wordt om 21.00 uur afgesloten met het VCA examen.

Wanneer u dit examen haalt, krijgt u een VCA diploma welke 10 jaar geldig is.

 

Meedoen met deze avondopleiding, of met de dagopleiding op 30 augustus in Emmeloord?
Dat kan nog steeds!

Meld u hier aan!

 

7 juli 2017

Nieuwe updates beschikbaar in de DLP update en verdieping!

 

De DLP update en verdieping staat de komende tijd in het teken van de nieuwe publicatie CROW 400. Deelnemers worden bijgepraat over de wijzigingen ten opzichte van de publicatie CROW 132. Naast de lopende updates zijn er de komende tijd updates speciaal in het teken van gasmeten.

In juli komt er een update uit over de techniek van meetapparatuur, gevolgd door een update met betrekking tot gasmeten in de praktijk. De 3e module staat in het teken van meetresultaten en maatregelen.

Bodemonderzoek en gasmeten wordt behandeld in de volgende module en uiteraard staat er een module in het teken van gasmeten in de praktijk in combinatie met de publicatie CROW 400.

 

Benieuwd naar onze DLP update en verdieping? Kijk hier voor meer informatie.

 

30 juni 2017

Nieuwsbrief juni-3 verstuurd

 

In deze nieuwsbrief meer nieuws over de e-learning DLP update en verdieping. Hierin zijn de wijzigingen van de CROW-publicatie 132 naar de CROW-publicatie 400 opgenomen. Verder meer informatie over het Kwalificatie-Register, waarvan wij één van de initiatiefnemers is. Daarnaast informatie over de nieuwe VCA Eind- en toetstermen per 1 september 2017 en uiteraard net als altijd een actueel opleidingsoverzicht.

20 juni 2017

Nieuwsbrief juni-2 2017 verstuurd

 

In deze nieuwsbrief veel nieuws te melden. Zo vertellen wij u meer over de nieuwe VCA eind- en toetstermen per 1 september 2017, de nieuwe CROW-publicatie 400 en is er nieuws over de succesvolle introductie van het Kwalificatieregister. En natuurlijk net als altijd weer een actueel overzicht van onze opleidingen, waaronder ook de nieuwe CROW 400 opleidingen. Bekijk hier de nieuwsbrief

9 juni 2017

Week van de RI&E: 12 t/m 16 juni 2017

 

Volgende week (12 t/m 16 juni 2017) is het voor de 3e keer weer de week van de RI&E! Doel van deze week is om het belang van een RI&E extra onder de aandacht te brengen bij werkgevers. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de mogelijkheden die een RI&E biedt voor de ondernemer. Een veilige en gezonde werkplek is erg belangrijk. Dit draagt bij aan de werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfcontinuïteit.

 

Naast het belang van een goede RI&E, is het ook belangrijk dat deze goed wordt bijgehouden. Veranderen de arbeidsomstandigheden binnen uw bedrijf? Zorg er dan voor dat de RI&E ook aangepast wordt, de RI&E moet altijd actueel zijn.

 

Diverse veiligheidskundigen van ACVO voeren dit uit bij klanten van ons, bent u ook benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Wilt u uw bedrijfsrisico’s goed in kaart brengen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij helpen u graag verder!

 

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vraag hier vrijblijvend een offerte aan!

 

6 juni 2017

Nieuwsbrief lancering DLP-Register verstuurd

 

In deze nieuwsbrief alles over de lancering van het DLP-Register; een initiatief van verschillende opleiders, ingenieursbureaus, opdrachtgevers, toezichthouders en aannemers in Nederland. Verder in de nieuwsbrief de laatste informatie over de CROW 400. Bekijk hier de nieuwsbrief.

 

 

 

16 mei 2017

Extra VCA opleiding voor de zomer ingepland!

 

Aangezien de VCA opleiding voor 18 mei a.s. helemaal vol zit, hebben we voor de zomer nog één extra VCA opleiding ingepland. Deze vindt plaats op 6 juli a.s. te Emmeloord.

Deze opleiding is geschikt voor deelnemers die VCA Basisveiligheid willen doen, maar ook voor deelnemers die VCA VOL willen volgen. Na afloop van de opleiding wordt gelijk het examen afgenomen.

 

Heeft u toch wat meer voorbereiding nodig? Dat kan middels onze e-learning. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Interesse in de opleiding voor 6 juli in Emmeloord? Geef u dan hier op!

Let op, ook bij deze opleiding geldt, VOL=VOL.

4 mei 2017

Uitgelicht: Heftruckopleiding

 

Jaarlijks zijn er ongeveer 126 ongevallen met heftrucks waarvan er 4(!) zijn met dodelijke slachtoffers. 43% van deze ongevallen zijn aanrijdingen met voetgangers. Op welke manier kunnen deze cijfers naar beneden worden gebracht?

Vanuit de Arbowetgeving wordt specifieke deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel vereist. Een medewerker die géén scholing heeft gehad, ziet mogelijke gevaren over het hoofd. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel is of fulltime, moet dus geschoold zijn in het werken met een heftruck.

 

Een opleiding bij ACVO bestaat uit een theoriegedeelte en een gedeelte praktijk. Doordat we met kleine groepen werken, wordt er veel geoefend en wordt de tijd van de opleiding nuttig besteed.

 

Interesse in een opleiding ‘Veilig werken met de Heftruck’? Donderdag 1 juni staat er weer een opleiding gepland in Emmeloord.  

Kijk hier voor meer informatie en meld u aan!

24 april 2017

28 april 2017 'Internationale dag 'Veiligheid op het werk'

 

Ook dit jaar is 28 april 2017 weer uitgeroepen tot de internationale dag 'Veiligheid op het werk', een dag die bedrijven laat stilstaan bij de veiligheid en gezondheid op het werk. Deze dag staat in het teken om collega's en medewerkers te herinneren aan het belang van veiligheid op het werk. Heeft u voldoende kennis van de risicofactoren binnen uw bedrijf? Heeft u alle risico's in kaart gebracht met behulp van een actuele RI&E? En hoe staat het met uw bedrijfsnoodplan en ontruimingsplan? Allemaal zaken die belangrijk zijn voor de veiligheid op het werk én waar wij u mee kunnen helpen! Neem voor meer informatie contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag hier een offerte aan!

 

21 april 2017

Onze nieuwsbrief april 2017 is verstuurd.

 

Hierin meer informatie over het gratis proefabonnement van de e-learning DLP update en verdieping. Henk van Dijk, Hoger Veiligheidskundige bij ACVO, vertelt u meer over het belang van een V&G-plan. Daarnaast vind u een interessant artikel over de meldplicht datalekken ISO 27001. Bekijk hier de nieuwsbrief.

 

13 april 2017

Meldplicht datalekken

 

Organisaties die persoonsgegevens verwerken zijn vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht om een melding te maken wanneer er inbreuk is gemaakt op de beveiliging die kan leiden tot misbruik, verlies of diefstal van persoonsgegevens. Deze meldplicht heeft als doel om tot betere bescherming van persoonsgegevens te komen. 


Boete bij overtreden van privacyregels
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) kan in veel gevallen bestuurlijke boetes opleggen aan organisaties die de Wet Bescherming Persoonsgegevens overtreden. Dit kan bijvoorbeeld bij het overtreden van een administratief voorschrift, zoals de verplichting om verwerking van persoonsgegevens te melden. Boetes van het CBP kunnen fors oplopen, met een maximum van € 810.000!


ISO 27001 voor informatiebeveiliging
Deze norm is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Met behulp van de ISO 27001 toont u aan dat uw organisatie er alles aan heeft gedaan om op een doordachte en veilige manier om te gaan met de persoonsgegevens van onder meer uw personeel en opdrachtgevers en dat u dit proces aantoonbaar beheerst. 

Start nu met het beveiligen van uw data en het opzetten van een informatieveiligheidssysteem conform ISO 27001! Wij adviseren en begeleiden u bij het opzetten van uw ISO 27001 informatiemanagementsysteem. Daarnaast kunnen wij u in samenwerking met ervaren ICT specialisten ondersteunen op het gebied van ICT veiligheid, mogelijke beschermingssoftware en voeren wij jaarlijkse controles (interne audit) uit op zowel uw informatiemanagementsysteem als ook op uw ICT beveiligingssysteem.

 


 

10 april 2017

Informatiebijeenkomsten CROW 400 ingepland!

 

U heeft er vast al meer over gehoord, de nieuwe publicatie CROW 400 die medio mei verschijnt.
Door middel van de nieuwsbrief hebben wij u hier al van op de hoogte gebracht en ook deelnemers van de e-learning DLP update en verdieping worden op de hoogte gehouden.

Inmiddels hebben wij diverse informatiebijeenkomsten door het hele land gepland, om u op de hoogte te brengen van de wijzigingen in wet- en regelgeving over het werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water.

In de CROW 400 zijn namelijk de opleidings- en ervaringseisen vernieuwd voor personen die ingezet worden bij de voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden in of met verontreinigde bodem.
Een belangrijke wijziging daarin is de introductie van de DLP-R: de Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten. Daarnaast zijn de toets- en eindtermen aan de OPM, DLP én DLP-R, scherper en meer gestructureerd omschreven dan in de 'oude situatie'.

 

Kortom, belangrijke wijzigingen waar wij u graag over informeren!

 

Kijk hier voor de ingeplande bijeenkomsten en meld u aan! Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar VOL=VOL.

 

Deze bijeenkomsten vinden plaats op voorwaarde dat de nieuwe richtlijn CROW 400 medio mei uitkomt. Mocht dit onverhoopt later zijn, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte.

28 maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 verzonden

 

Zojuist is de eerste editie van onze nieuwsbrief voor 2017 verstuurd. In deze nieuwsbrief informatie over de CROW 400. Daarnaast vindt u zoals gebruikelijk een overzicht van onze opleidingen voor de komende maanden. Bekijk hier onze nieuwsbrief.  

24 april 2017

DLP opleiding april

In maart mogen we weer een volle groep DLP'ers opleiden.
Vandaag alweer de 2e dag! 

Op 18 april 2017 vindt er weer een nieuwe DLP opleiding plaats bij ACVO. 
Tijdens onze DLP opleiding leert u alles over het werken in en/of met verontreinigde (water) bodem. 
Deelnemen aan onze DLP opleiding? Meld u hier aan. VOL=VOL.
 

17 maart 2017

17 maart: 'Bewust Veilig'


Bij ACVO zetten we ons altijd in om 'Veiligheidsbewustzijn' over te brengen naar onze klanten en cursisten! Daarom zijn we verheugd dat vandaag voor de eerste keer ‘Bewust Veilig’ wordt georganiseerd. Bouwend Nederland en Uneto VNI staan op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bouw- infra- en installatiebedrijven stil bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal doen zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners mee.

 


Lees hier meer over deze belangrijke dag. 

8 maart 2017

VCA opleiding 30 maart in Emmeloord!

 

Op 30 maart a.s. heeft ACVO opleidingen en advies een VCA opleiding in de agenda staan. Deze opleiding begint alweer langzaam vol te lopen! De VCA opleiding van ACVO opleidingen en advies bestaat onder meer uit de arbo wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en het treffen van maatregelen om ongevallen te voorkomen.

 

Wanneer is VCA verplicht?
Operationele medewerkers en operationeel leidinggevenden zijn verplicht om bij VCA gecertificeerde bedrijven in het bezit te zijn van een VCA (VOL) dipoma. Bovendien stellen ook veel niet-gecertificeerde bedrijven het bezitten van een VCA (VOL) diploma als een vereiste.

 

CCV punten
De VCA opleiding van ACVO opleidingen en advies is gecertificeerd in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid onder toezicht van CCV. Dit betekent dat er punten kunnen worden verzameld om uiteindelijk te kunnen voldoen aan de code 95. Voor deze eendaagse VCA opleiding ontvangt u 7 punten.

 

Meedoen met de opleiding in Emmeloord op 30 maart a.s.? Dat kan! Klik hier en meld u aan.

Let op: VOL=VOL

1 februari 2017

Extra DLP opleiding ingepland in maart!

Vanwege de vele aanmeldingen voor de DLP opleiding, zit de DLP opleiding die start op 16 februari in Houten inmiddels vol.
Daarom is er op 3, 6 en 10 maart in Houten een extra DLP opleiding gepland.

Aanmelden?
Klik hier om u aan te melden voor deze DLP opleiding.  
U heeft ook de mogelijkheid om u aan te melden voor de DLP Calculatoren of de DLP Kabels & Leidingen.

Uiteraard kunt u voor en tijdens de opleiding gratis gebruik maken van de succesvolle pre-learning van ACVO. 

 

24 januari 2017

Nieuwe richtlijn CROW 400

 

De vervanger voor CROW publicatie 132 en 307

De verwachte publicatiedatum van de nieuwe richtlijn ‘Werken in of met verontreinigde bodem’ en bijbehorende rekentool is twee maanden uitgesteld. Van 25 oktober tot en met 25 november 2016 vond de tervisielegging plaats. In totaal kwamen ruim 100 reacties uit de sector. Om alle reacties goed te beoordelen en te verwerken, verschijnt de richtlijn in mei 2017.

Vanaf mei bieden wij een gevarieerd programma aan van opleidingen en modules die aansluiten bij de nieuwe eisen en u in staat stellen om uw werkzaamheden volgens de nieuwe richtlijnen uit te voeren.


Op 6 december 2016 kwam de werkgroep bij elkaar en is een selectie van de belangrijkste discussiepunten besproken. In januari en februari bespreken ze de overige punten en het eindresultaat. In maart start de redactie en opmaak van de publicatie en de bouw van de rekentool.

In de nieuwe richtlijn zijn alle werkzaamheden in of met verontreinigde bodem opgenomen. Zowel de uitgangspunten van ‘Werken in of met verontreinigde grond’ (publicatie 132) als die van ‘Kabels en leidingen in verontreinigde bodem’ (publicatie 307) zijn samengenomen en teruggebracht tot één richtlijn.

 

Opleidings- en ervaringseisen

Als onderdeel van de nieuwe richtlijn zijn ook de opleidings- en ervaringseisen vernieuwd voor personen die ingezet worden bij de voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden in of met verontreinigde bodem. Een belangrijke wijziging daarbij is de introductie van de DLP-R: de Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten. Een andere wijziging is dat de opleidings- en ervaringseisen, in het bijzonder de toets- en eindtermen aan de OPM, DLP én DLP-R, scherper en meer gestructureerd zijn omschreven dan in de ‘oude situatie’.

Vanaf mei bieden wij een gevarieerd programma aan van opleidingen en modules die aansluiten bij de nieuwe eisen en u in staat stellen om uw werkzaamheden volgens de nieuwe richtlijnen uit te voeren.

Ook kunt u zich aanmelden voor de online DLP update en verdieping. De update staat van mei tot en met oktober 2017 geheel in het teken van de de nieuwe CROW400 en wordt ook in combinatie met klassikale herhalingen en informatiebijeenkomsten aangeboden.[Link naar e-learning: update en verdieping]

 

CROW400.nl
ACVO gaat ook deelnemen aan de website CROW400.nl. Op deze website delen kennisinstellingen, ingeniersbureau’s, opdrachtgevers, aannemers en opleiders  hun kennis en vragen via een online omgeving. Zodra de site online staat, melden we dat meteen.

Heeft u al vragen over de overgang naar de nieuwe situatie en welke gevolgen dat heeft voor uw DLPers? Neem dan gerust contact met ons op.

23 januari 2017

Tip voor de Kam medewerker.

IsoFastTrack introduceert Information Mapping

 

Dé bewezen schrijfmethode om handleidingen, productsheets en processen snel en duidelijk leesbaar op te stellen.


Ben je veel tijd kwijt met het opstellen en het lezen van documenten die je nodig hebt om je functie uit te oefenen of een taak te verrichten? Information Mapping is dan dé nieuwe schrijfmethode voor jou! Information Mapping documenten [link naar voorbeelden] kun je met één klik overzichtelijk opbouwen d.m.v. mappen en blokken in een duidelijke structuur. Zo bepaalt je lezer meteen of een blok informatie relevant is. Je wint tijd met het schrijven én je lezer mist nooit meer belangrijke informatie.

 

Wat zijn de voordelen van Information Mapping?

 • Organisatiebrede standaard, geschikt voor elke afdeling
 • Uitermate toegankelijk (“in drie klikken op de juiste plek”);
 • Directe kostenbesparing bij het onderhoud      van documenten;
 • Snellere certificering bij audits;
 • Uitstekend geschikt voor teamwriting;
 • Minder vragen achteraf;
 • De lezer bespaart meer dan 50% van zijn normale leestijd;
 • Bruikbaar op scherm en op papier;
 • Vlot te integreren in content- en documentmanagementsystemen

 

Opleiding Information Mapping

Geïnteresseerd in het besparen van tijd en kosten? Volg dan een opleiding Information Mapping. In 2 dagen leer je alles om effectief aan de slag te gaan. Ga naar de website van IsoFastTrack                   [link naar website] voor meer informatie, voorbeelden, opleidingsdata, kosten en om je op te geven.

21 januari 2017

Werken in de winter

 

De kou hangt in de lucht en er kan of kon zelfs op sommige plekken al geschaatst worden op natuurijs. Er zijn mensen die kou, sneeuw en ijs heerlijk vinden. Kranten onder de trui en hup, schaatsen onder. 

Doorwerken in de kou is tegenwoordig geen uitzondering meer en met voldoende maatregelen prima te doen. Werken in de winter brengt wel specifieke risico’s mee. Vooral gladheid op de werkvloer en op de bouwplaats, in combinatie met minder daglicht en kou, zijn risico’s om rekening mee te houden. Verwerk de maatregelen tegen deze risico’s in uw RI&E om ongevallen te voorkomen. Neem de specifieke gevaren mee in de Toolbox en bij het opstarten van werken. Ook maakt u het voor uw medewerkers prettiger en gemakkelijker door de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te bieden.

Tip: Hanteer een adequate werkinstructie bij gladheid en kou op het werk of op uw terrein en controleer daar ook op. Zo voorkomt u valrisico’s voor uw medewerkers én uw bezoekers. Nog meer tips? Verderop in deze nieuwsbrief vindt u tips om veilig in de kou te werken.

20 januari 2017

DLP-herhalingsopleiding; nu op zaterdag!  

 

Op 25 februari a.s. staat er een DLP-herhalingsopleiding gepland op zaterdag. Heeft u interesse om aan te schuiven bij deze opleiding? Grijp dan nu snel uw kans! De opleiding staat gepland in Mijdrecht en er zijn nog enkele plekken vrij.

Iets voor u? Schrijf u hier in!
Let op: vol=vol!

11 januari 2017

EXTRA DLP Herhalingsopleiding in februari gepland!

Vanwege de volle DLP Herhalingsgroepen die in februari gepland staan in Houten, Rotterdam, Emmeloord en Grijpskerk, hebben we een extra DLP Herhalingsopleiding ingepland. Deze opleiding vindt plaats op 17 februari 2017 in Houten.

 

Verloopt uw DLP certificaat bijna en wilt u deze nu nog verlengen? Meld u dan hier aan!

Let op, VOL=VOL 

 

 


 

19 december 2016

Laatste editie nieuwsbrief 2016 verzonden 


Zojuist is de laatste editie van onze nieuwsbrief uit 2016 verstuurd. In deze nieuwsbrief vindt u een grootschalig overzicht van onze opleidingen die begin 2017 plaatsvinden. Bekijk 
hier onze nieuwsbrief.  

16 december 2016

Inspectie SZW treedt steviger op in 2017

Omdat opdrachtgevers een belangrijke rol spelen bij de arbeidsomstandigheden waaronder wordt gewerkt, zijn zij medeverantwoordelijk voor ongelukken en overtredingen van de Arbowet. De inspectie SZW is voornemens om opdrachtgevers in 2017 steviger aan te pakken met hogere boetes. De boetes stijgen volgend jaar naar maximaal 13.500 euro. Lees hier het volledige artikel. 

 

 

2 december 2016

Speerpunt bij inspectie SZW in 2017: veiligheidsbewustzijn 

Een belangrijk thema voor het komende jaar bij de Inspectie SZW is veiligheidsbewustzijn en een goede veiligheidscultuur creëren.
Investeren in opleidingen, vakbekwaamheden en veiligheidsbewustzijn draagt bij aan een veilige werkomgeving. Hierdoor worden de veiligheidsrisico's verminderd en de kans op ongevallen geminimaliseerd.  

Lees hier het artikel van de Inspectie SZW.

 

 

25 november 2016

DLP opleiding 1e week januari ingepland!

 

Gelijk zorgen dat uw goede voornemens in 2017 gaan lukken? In de eerste week van januari (2-6 januari) staat een extra DLP opleiding gepland in Houten. Deze opleiding wordt verzorgt op 2, 4 en 6 januari 2017, een uitzondering met de normale opleiding dus.

Bent u de eerste week van januari nog vrij en wilt u ook graag het DLP certificaat ontvangen?
Schrijf u dan hier in!  

21 november 2016

VCA diploma dit jaar nog halen? Dat kan!

 

Wilt u 2016 goed afsluiten door uw VCA diploma nu nog te halen? Dat kan bij ons! Op 8 december vindt er een VCA opleiding plaats in Houten waar nog enkele plekken vrij zijn.

Daarnaast kunt u ook nog bijschuiven bij de groep die op 19 december in Emmeloord de VCA opleiding volgt en daarna het examen aflegt. 

 

Wanneer is VCA verplicht?

Operationele medewerkers en operationeel leidinggevenden zijn verplicht om bij VCA gecertificeerde bedrijven in het bezit te zijn van een VCA(VOL) diploma. Bovendien stellen ook veel niet-gecertificeerde bedrijven het bezitten van een VCA(VOL) diploma als een vereiste.

De VCA opleiding van ACVO opleidingen en advies bestaat onder meer uit de arbo wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en het treffen van maatregelen om ongevallen te voorkomen.

 

CCV punten

De VCA opleiding van ACVO opleidingen en advies is gecertificeerd in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid onder toezicht van CCV. Dit betekent dat er punten kunnen worden verzameld om uiteindelijk te kunnen voldoen aan de code 95. Per dag ontvangt u hiervoor 7 uren.

 

Meedoen bij één van bovenstaande opleidingen? Geef u hier snel op!

Let op: VOL=VOL

9 november 2016

Uitgelicht: Veilig werken langs de weg

 

Werken langs de weg moet veilig zijn, maar hoe plaatst u afzettingen? En hoe gaat u om met deze verantwoordelijkheid? Maak nu kennis met de regels van ‘Veilig werken langs de weg’. Met deze opleiding zorgt u ervoor dat u veilig aan het werk bent, maar dat ook mensen in uw omgeving daardoor geen gevaar lopen.

 

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van de publicatie CROW 96A/B. Interesse in deze opleiding?

 

Vraag hier een offerte aan, of kijk hier naar de mogelijkheden om mee te doen!

20 oktober 2016

DLP opleiding november in Houten!

 

Op 11 november start de DLP opleiding in Houten. Deze driedaagse opleiding staat in het teken van het werken in en/of met verontreinigde (water)bodem. De docent gebruikt de publicatie CROW 132 als leidraad. Tijdens de les komen onder andere de onderstaande onderwerpen aan bod: 

 • arbo– en milieuwetgeving;
 • veiligheidsklassen bepalen en controleren;

 • persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermde voorzieningen;

 • V&G-plannen en logboeken;

 • uitvoering van luchtmetingen, gebruik van meetapparatuur;

 • rol van de DLP’er in de praktijk;

 • bodemonderzoek;

 • contractuele voorwaarden;

 • gezondheidskundige keuringen.

Aansluitend aan de reguliere DLP opleiding, kunt u ervoor kiezen om de kabels en leidingen en de DLP voor calculatoren te volgen. Ook ontvangt u een inlogcode voor onze e-learning omgeving, waarmee u gratis de DLP pre-learning en de online tussentoetsen kunt doorlopen en maken. Hiermee bereidt u zich goed voor op de lesdagen en het eindexamen! Wanneer u het eindexamen met een voldoende afrond, ontvangt u het certificaat DLP!

U kunt zich hier aanmelden voor de opleiding, er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor u!

22 september 2016

Start ISO 14001 module KAM opleiding 30 november!

Op 30 november 2016 start onze eerste module van de KAM-opleiding. Wilt u alles weten 
over het opstellen en beheersen van een milieumanagementsysteem? Tijdens de KAM-opleiding 
leert u met behulp van de ISO 14001 hoe u dit milieumanagementsysteem kunt opzetten. 
Bij een goede toepassing kan uw bedrijf hierdoor kosten besparen, opdrachten binnen halen en imago creëren. 
Onderscheiden van concurrenten, de uitstraling naar externe partijen zoals omwonenden en overheid is hierbij van belang.   


Voor alle modules geldt dat de nieuwste ISO normen worden gehanteerd!
Aanmelden voor de ISO14001 module en/of meerdere modules? Bekijk hier ons aanbod!

 

2 september 2016

Nieuwsbrief september gepubliceerd!

Zojuist is de nieuwsbrief van september gepubliceerd. Lees hier alles over het nieuwe opleidingsseizoen!

24 augustus 2016

Opleidingen in september 2016!

 

Snel na de vakantie een opleiding volgen? Onze opleidingen in september beginnen al snel vol te lopen, dus zorg dat u er op tijd bij bent! Een overzicht van de eerstvolgende opleidingen:

 

VCA

-          19 september te Houten, klik hier voor meer informatie

 

DLP

-          8, 15 en 22 september te Houten, deze opleiding is vol!

-          23, 30 september en 7 oktober te Houten, geef u hier op

 

DLP-Herhaling

-          16 september te Houten, klik hier, Let op: nog maar 3 plaatsen beschikbaar!

-          26 september te Rotterdam, klik hier voor meer informatie

-          26 september te Emmeloord, klik hier voor meer informatie

 

KVP/BRL7000

-         14 september te Houten, klik hier voor meer informatie

 

Geef u snel op, want vol = vol!

 

23 augustus 2016

Nieuwe opleidingslocatie in Houten!

 

Vanaf het nieuwe opleidingsseizoen heeft ACVO een nieuwe opleidingslocatie gevestigd in Houten. Alle opleidingen in het midden van het land worden vanaf 1 september gepland in Houten!

 

Ons nieuwe adres in Houten is:

 

ACVO opleidingen en advies
P/a Pointer Services
Pakketboot 41
3991 CH  HOUTEN

 

Wij hopen u graag te ontmoeten op onze nieuwe locatie of op één van onze andere locaties!

12 juli 2016

Nieuwe data MVK en HVK opleidingen bekend!

 

De nieuwe opleidingsdata voor de MVK en HVK opleidingen zijn bekend! Diverse data door het hele land staan nu gepland tot en met 2017. Benieuwd wanneer de opleiding bij u in de buurt gegeven wordt? Kijk hier voor de MVK opleidingen en hier voor de HVK opleidingen!

 

23 juni 2016 

Extra DLP opleiding gepland in Assen!

 

Vanwege de populariteit en de vele aanmeldingen voor de DLP opleiding en de mogelijkheid om in het noorden van het land een DLP opleiding te organiseren, kunt u zich nu opgeven voor een DLP opleiding in oktober in Assen! Deze opleiding staat gepland op 4, 11 en 18 oktober 2016. U kunt zich vanaf vandaag aanmelden voor deze opleiding! U kunt er tevens voor kiezen om DLP Calculatoren of DLP Kabels & Leidingen te volgen. Let wel op: Vol is vol!

 

 

16 juni 2016

Nieuwsbrief juni gepubliceerd!

De nieuwsbrief van juni is gepubliceerd! Voor de bouwvak nog uw DLP of VCA diploma behalen? Dat is nog mogelijk!
Lees hier alles over ons opleidingsaanbod in de zomerperiode!

14 juni 2016

Week van de RI&E

 

Deze week (13 t/m 17 juni) is het weer de ‘Week van de RI&E’. Maar wat is een RI&E nou eigenlijk? Een RI&E is een checklist die inzicht geeft in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in uw bedrijf. Bij een risico-inventarisatie gaat het er om de risico’s in kaart te brengen, bij de risico-evaluatie worden deze risico’s beoordeeld.

 

Het uitvoeren van een RI&E is een verplichting vanuit de Arbowet! Inzicht in de risico’s is een eerste stap op weg naar goede arbeidsomstandigheden. Belangrijk punt van aandacht hierbij is dat wanneer de arbeidsomstandigheden in uw bedrijf veranderen, die RI&E ook aangepast moet worden. De RI&E moet altijd actueel zijn!

 

De veiligheidskundigen van ACVO zijn gespecialiseerd is het opstellen van RI&E’s maar ook in het updaten hiervan. Wij gaan niet alleen uit van wetgeving, maar van alle risico’s! Wilt u uw bedrijfsrisico’s goed in kaart hebben? Wij helpen u graag verder!

 

Neem contact met ons op, of vraag hier vrijblijvend een offerte aan!

7 juni 2016

23, 30 juni en 7 juli DLP opleiding te Amersfoort!


Op 23, 30 en 7 juli vindt er weer een nieuwe DLP opleiding plaats in Amersfoort!

Als DLP'er dient u op een project invulling te kunnen geven aan datgene wat in het V&G-plan staat beschreven. Hierbij moet gedacht worden aan de te treffen maatregelen en voorzieningen en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen conform de van toepassing zijnde veiligheidsklasse (Basisklasse en/of T-&F-klasse).

Tijdens onze driedaagse DLP opleiding komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod (vanuit de publicatie CROW 132):

 • veiligheidsklassen bepalen en controleren;
 • maatregelenpakketten praktisch toepassen;
 • persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermde voorzieningen;
 • V&G-plannen;
 • rolverdeling opdrachtgever/opdrachtnemer;
 • uitvoering van luchtkwaliteitsmetingen, gebruik van apparatuur;
 • rol van de DLP’er in de praktijk;
 • arbo en milieuwetgeving.

Nadat u het eindexamen heeft behaald kunt u als deskundige werken in of met verontreinigde bodem en waterbodem begeleiden! Deelnemen aan de opleiding? Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Meld u hier aan voor onze driedaagse DLP opleiding!

 

1 juni 2016

Opleiding V&G-coördinator 27 juni in Amersfoort!

 

Als V&G-coördinator coördineert en adviseert u op het gebied van veiligheid en gezondheid in de ontwerp- en uitvoeringsfase van een bouwproject. Vanuit de arbeidshygiënische strategie is de V&G-coördinator mede verantwoordelijk voor het samenstellen van een V&G-plan.

 

Omdat de Inspectie SZW controle uitoefent op de V&G-plannen, wordt tijdens de opleiding V&G-coördinator de volledigheid van het V&G-plan uitvoerig besproken. Daarnaast wordt duidelijk hoe terreinen worden ingericht, hoe het V&G-plan wordt opgesteld en weet men hoe de systematiek van een bodemonderzoek werkt. Tevens wordt duidelijk wat de taken en de verantwoordelijkheden van de V&G-coördinator zijn.

 

Na afloop van de opleiding bent u als V&G-coördinator in staat een correct V&G-plan, Risico Inventarisatie en Plan van Aanpak op te stellen. Bovendien bent u na de opleiding op de hoogte van de nieuwste Arbowet- en regelgeving.Geïnteresseerd in de opleiding V&G-coördinator? Meld u dan hier aan!

28 april 2016

Nieuwsbrief april gepubliceerd

Lees op deze internationale dag van de veiligheid op het werk onze nieuwsbrief.  
Via deze link kunt u de nieuwsbrief openen. 

22 april 2016

ACVO ontwikkelt generiek VGM zorgsysteem voor de geothermie sector

DAGO (Dutch Association Geothermal Operators) behartigt de collectieve belangen van geothermie (aardwarmte) operators in Nederland en levert een bijdrage aan de veiligheid en effectiviteit van geothermische energieopwekking.

Henk van Dijk en Gerwin Bredewout zijn vanuit ACVO als QHSE-medewerkers verantwoordelijk voor het opzetten en verbeteren van het generieke VGM-zorgsysteem voor de geothermie sector. In samenwerking met DAGO-kennismedewerker Martin van der Hout wordt een solide veiligheidssysteem (framework en templates) opgezet van de exploratie en exploitatie-fasen van geothermie organisaties. Eigenaren van een geothermie vergunning vallen onder de Mijnbouwwet en –regelgeving en dienen daarom een VGM-zorgsysteem in hun operator-organisatie te ontwikkelen.

Het VGM-zorgsysteem wordt opgezet volgens de HLS-structuur (High Level Structure). 
Dit project / onderzoek komt mede tot stand door een bijdrage van het ministerie van EZ, het Productschap Tuinbouw en Kas als Energiebron.

       

 

31 maart 2016

Nieuwsbrief maart gepubliceerd

De nieuwsbrief van maart is zojuist gepubliceeerd. In onze nieuwsbrief leest u over onze extra ingeplande MVK opleiding in Emmeloord. Daarnaast informeren wij u over de DLP opleiding, over onze nieuwe collega en over onze V&G-toetsing bij het evenement Mud Masters! Bekijk hier onze nieuwsbrief. 

 

23 maart 2016

14 april: DLP opleiding Amersfoort


De DLP opleidingen van ACVO worden het hele jaar door druk bezocht. Op 14, 21 en 28 april vindt er weer een nieuwe DLP opleiding plaats in Amersfoort. Tijdens deze driedaagse DLP opleiding komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • veiligheidsklassen bepalen en controleren;
 • maatregelenpakketten praktisch toepassen;
 • persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermde voorzieningen;
 • V&G-plannen;
 • rolverdeling opdrachtgever/opdrachtnemer;
 • uitvoering van luchtkwaliteitsmetingen, gebruik van apparatuur;
 • rol van de DLP’er in de praktijk;
 • arbo en milieuwetgeving.

Nadat u het eindexamen heeft behaald kunt u als deskundige werken in of met verontreinigde bodem en waterbodem begeleiden! Deelnemen aan de opleiding? U kunt zich hier aanmelden!

 

14 maart 2016

ACVO toetst Veiligheidsbeleid Mud Masters!

 

De veiligheid rondom een grootschalig evenement is zeer complex: voorafgaand, tijdens en na een evenement kunnen er diverse risico’s ontstaan! Bovendien zijn er veel partijen betrokken bij een evenement, denk aan: gemeenten, politie, brandweer, ziekenhuizen, EHBO’ers, security, bouwbedrijven etc.

 

Veiligheid bij Mud Masters
ACVO heeft de veiligheid rondom het evenement ‘Mud Masters’ in Haarlemmermeer getoetst. Op zaterdag 5 en zondag 6 maart hebben 13.000 deelnemers spectaculaire en uitdagende hindernissen en parcoursen beklommen en overwonnen!
Bij een dergelijk evenement is het van groot belang dat alle veiligheidsprotocollen goed zijn vastgelegd zodat iedere partij zijn/haar taak veilig kan uitvoeren. ACVO heeft diverse handboeken ingezien om te beoordelen of Mud Masters aan al deze veiligheidszaken voldoet.
We waren zeer enthousiast over hoe bewust Mud Masters bezig is met de organisatie rondom veiligheid. Op een aantal kleine ‘tips en adviezen’ na, is gebleken dat Mud Masters veiligheid zeer hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast is gebleken dat het veiligheidsbeleid daadwerkelijk in de praktijk wordt uitgevoerd: het evenement in Haarlemmermeer is wederom veilig verlopen!

Meer weten over Mud Masters? Bekijk de website: http://mudmasters.nl/

7 maart 2015

Ontdek de wijzigingen in de nieuwe ISO 9001:2015!

Is uw organisatie al actief bezig met de implementatie van de nieuwe ISO 9001 norm?
Ontdek hoe u als organisatie de belangrijkste wijzigingen in ISO 9001 kunt opnemen in uw bestaande managementsystemen! Tijdens de module opleiding ISO 9001 van ACVO wordt duidelijk hoe de veranderingen uw systemen en organisatie kunnen beïnvloeden en u kunnen helpen bij een vlotte transitie naar ISO 9001:2015.

Wat komt er aan bod?
U maakt kennis met de High Level Structure (HLS), welke het uitgangspunt is voor de vernieuwde normen ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001. De HLS bestaat uit een hoofdstukindeling en een basistekst voor een managementsysteem die gelden voor alle ISO-managementsystemen. De doelstelling is dat het voor organisaties zo makkelijker wordt om managementsystemen voor bijvoorbeeld Arbo, kwaliteit en milieu te integreren. De verschillen tussen de ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015 zitten met name in:

 • de omschrijving van de organisatorische context (stakeholder dialoog);
 • het denken in termen van risico's (risicomanagement); 
 • de betrokkenheid van het management (leiderschap);
 • het beheer van processen.


Voor alle modules geldt dat de norm/richtlijn op praktische wijze wordt doorgenomen. Daarnaast leert u hoe u deze norm kunt toepassen binnen uw bedrijf zodat het bedrijf ook echt efficiënter en effectiever gaat werken. Specifieke vraagstukken van uw organisatie kunnen besproken worden tijdens de opleiding.

Deelnemen?
De module opleiding ISO 9001 vindt plaats op 21 maart en 13 april 2016 te Amersfoort.
De module opleiding ISO 9001 is onderdeel van de KAM-opleiding van ACVO. De KAM opleiding bestaat uit de onderstaande modules:

 • richtlijn ISO 26000 (1 dag); (29 juni 2016)
 • VCA - veiligheid (2 dagen); (18 en 25 april 2016)
 • ISO 9001 - kwaliteit (2 dagen); (21 maart en 13 april 2016)
 • ISO 14001 - milieu (1 dag); (15 juni 2016)
 • auditvaardigheden (1 dag). (22 juni 2016)


Wilt u volledig op de hoogte zijn van de nieuwe ontwikkelingen in de ISO 9001? Meld u dan hier aan voor de module opleiding ISO9001! 

Indien uw voorkeur uit gaat naar een andere module of u wilt aan meerdere modules deelnemen, dan kunt u zich via deze link aanmelden voor de diverse modules.

 

25 februari 2016

Nieuwsbrief februari gepubliceerd

De nieuwsbrief van februari is gepubliceerd! Bekijk ons opleidings- en adviesaanbod, lees over de infra relatiedagen en over onze locatie in Emmeloord en Amersfoort. U kunt via deze link de nieuwsbrief openen. 

 

23 februari 2016

Inzet van divers veiligheidskundig advies! 

Heeft u behoefte aan de flexlibele inzet van een Middelbaar, Hoger of Integraal Veiligheidskundige? Onze adviseurs staan voor u klaar en zijn onder andere in te zetten voor: 

 • Implementeren en optimaltiseren van uw veiliheids- en kwaliteitsbeleid
 • Implementeren en optimaliseren van VCA systemen
 • Implementeren en optimaliseren van OHSAS 18001 systemen
 • Implementeren en optimaliseren van ISO 9001 systemen
 • Opstellen van Risico Inventarisaties en Evaluaties
 • Startwerk en begeleiding van bodemsaneringen (DLP, MVK en HVK) 
 • Begeleiden van nieuwbouw en renovatieprojecten
 • Tijdelijke invulling van HSE- en KAM- functies 

Vanzelfsprekend zijn er nog vele andere taken die door onze veiligheidskundigen kunnen worden ingevuld. Voor een succesvolle inzet van een deskundige is het van belang dat wij uw wensen en eisen helder in beeld hebben. Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan!

 

11 februari 2016 

Waarom cursisten voordeel halen uit e-learning

ACVO maakt inmiddels een jaar gebruik van een mooi en gebruiksvriendelijk e-learning systeem. Cursisten van ACVO worden voorbereid op de klassikale opleiding (pre-learning), tussentijds online getoetst (blended learning) en op de hoogte gehouden van diverse onderwerpen en nieuwe wet- en regelgevingen na de opleiding (updates). Daarnaast maken cursisten ook gebruik van volledige online modules ter voorbereiding op het eindexamen (VCA e-learning).

Cursisten halen aantoonbaar voordeel uit e-learning

Binnen een korte periode van 6 maanden hebben al 400 cursisten deelgenomen aan de diverse e-learning modules. Wij zijn aan de hand van evaluaties, metingen van resultaten en reacties vanuit de praktijk, zeer tevreden over het aantal geslaagde cursisten en alle positieve evaluaties. Er is gebleken:

 • Dat cursisten actief gebruik maken van voorbereidingsmodules en tussentijdse toetsen;
 • Het slagingspercentage en de cijfers van de cursisten worden verhoogd;
 • diverse modules in de praktijk worden ingezet als toolbox;
 • bedrijven voldoen aan veiligheids en kwaliteitseisen doordat werknemers aantoonbaar worden geïnstrueerd.

Voordelen voor grote groepen
Naast ons reguliere aanbod, is onze e-learning ook in te zetten voor grote groepen. Dit kan onder andere de onderstaande voordelen bieden:

 • Onbeperkte toegang voor cursisten wat met een reguliere opleiding beperkt is;
 • Inzicht in resultaten, benodigde tijd, behoefte aan ondersteuning;
 • Effectiviteit van opleidingen vergroten doordat gestuurd wordt op individuele knelpunten;
 • Realiseren van schaalvoordelen: geen reistijd, grote groepen worden in 1 keer bereikt. 

Wilt u alles weten over de effectiviteit en de voordelen van onze e-learning modules? Of wilt u e-learning als maatwerk? Bekijk dan hier ons aanbod of neem contact met ons op!

 

5 februari 2016

Henk van Dijk informeert over nieuwe CROW 132 bij Infra Relatiedagen!

Onze Hoger Veiligheidskundige Henk van Dijk, heeft tijdens de Infra Relatiedagen op 2, 3 en 4 februari in Hardenberg, namens de CROW masterclasses gegeven over de nieuwe publicatie CROW 132 en het V&G-plan (Veiligheids- en Gezondheidsplan).
Henk informeerde de aanwezigen onder andere over het handhavingsbeleid vanuit de Inspectie SZW op V&G-plannen. Daarnaast sprak Henk over de voorlopige wijzigingen op het gebied van fittesten, berekenen van veiligheidsklassen, nieuwe opleidings- en ervaringseisen en het samenvoegen van de CROW 132 met de CROW 307 (Kabels en Leidingen).
 

Hoge opkomst

We zijn zeer tevreden over de hoge opkomst tijdens deze masterclasses. Door de enthousiaste reacties en de vragen vanuit het publiek konden we opmaken dat er veel belangstelling was voor de besproken onderwerpen. 


Meer weten over het V&G-plan? 

In de laatste module van de e-learning DLP update en verdieping informeren wij u over het Veiligheids- en Gezondheidsplan. Henk van Dijk legt met behulp van videomateriaal, voorbeelden en statistieken uit, wat de nut en noodzaak is van het V&G-plan en hoe het V&G-plan het beste kan worden ingedeeld. Daarnaast wordt u geïnformeerd over het handhavingsbeleid van de inspectie SZW. 


Aanmelden? 

U kunt zich hier aanmelden voor de DLP update en verdieping! 

29 januari 2016

Actie: combipakket V&G-plan in de praktijk+DLP UV!

Omdat wij in de nieuwe DLP Update en Verdieping aandacht schenken aan het V&G-plan, willen wij u met behulp van 'blended learning' graag volledig informeren over dit veelbesproken onderwerp. In de opleiding 'het V&G-plan in de praktijk' leert u alles over wet- en regelgeving, het opstellen van een V&G-plan, taken en verantwoordelijkheden, verplichtingen ondernemer en uitvoerenden etc. In de DLP update en verdieping: onderdeel V&G-plan, wordt met behulp van videomateriaal, voorbeelden en statistieken uitgelegd, wat de nut en noodzaak is van het V&G-plan en hoe het V&G-plan het beste kan worden ingedeeld. 

De eerstvolgende opleiding V&G-plan in de praktijk vindt plaats op 14 maart 2016! Indien u zich voor zowel de opleiding als voor de DLP update en verdieping opgeeft, betaalt u slechts €55,00 €10 voor een jaarabonnement DLP Update en Verdieping. U ontvangt dan 4-6 keer een update over het werken in verontreinigde (water)bodem. (Geef dit aan bij aanmelding via de website als u voor een combinatie kiest). Let op: de actie is geldig t/m de eerstvolgende opleiding: 14 maart 2016. Meld u hier aan voor de opleiding: ‘het V&G-plan in de praktijk’.

27 januari 2016

Nieuwe DLP update&verdieping V&G-plan beschikbaar

Naar aanleiding van aanvragen van onze gebruikers, strengere controles op V&G-plannen en de beoordelingen van de inspectie SZW, hebben we ervoor gekozen om u in onze e-learning te informeren over het V&G-plan. Henk van Dijk (Hoger Veiligheidskundige), legt met behulp van videomateriaal, voorbeelden en statistieken uit, wat de nut en noodzaak is van het V&G-plan en hoe het V&G-plan het beste kan worden ingedeeld. Indien u nog geen gebruik maakt van de e-learning, kunt u zich hier aanmelden voor de DLP update en verdieping.

26 januari 2016

Nieuwsbrief: up-to-date over het V&G-plan

Vandaag is de nieuwsbrief over de nieuwe e-learning DLP update en verdieping gepubliceerd! Dit maal krijgen onze gebruikers nieuwe kennis en informatie over het V&G-plan. Daarnaast leest u in onze nieuwsbrief over onze KAM-opleiding. Lees hier onze zojuist gepubliceerde nieuwsbrief.  

19 januari 2016

Leer alles over de (vernieuwde) ISO normen en VCA tijdens de KAM-opleiding


Wilt u KAM-medewerker worden? Of bent u al KAM-medewerker en wilt u alles weten over de (vernieuwde) ISO normen en VCA? Bij de KAM-opleiding van ACVO bent u op het juiste adres! 
In de KAM-opleiding wordt u door specialisten opgeleid tot een KAM-medewerker, met kennis van de (vernieuwde) normen:

 • ISO9001 - kwaliteitsmanagement

 • ISO14001 - milieumanagement

 • VCA/OHSAS18001-veiligheidsmanagement

 • ISO26000- Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 • ISO19001- auditmanagement (auditvaardigheden)


High level structure 
Tevens maakt u kennis met de High Level Structure (HLS), welke het uitgangspunt is voor de vernieuwde normen ISO9001, ISO14001 en ISO18001. De HLS bestaat uit een hoofdstukindeling en een basistekst voor een managementsysteem die gelden voor alle ISO-managementsystemen. Doelstelling is dat het voor organisaties zo makkelijker wordt om managementsystemen voor bijvoorbeeld arbo, kwaliteit en milieu te integreren. 

 

Inschrijven voor de volledige opleiding? 
Schrijf u hier in voor de volledige opleiding.  

Losse modules? 
Gaat uw voorkeur uit naar een deel van de opleiding? Of wilt u meer weten over 1 bepaalde norm? Schrijf u dan hier in voor losse modules. 

 

6 januari 2016

VCA opleidingen in 2016

We zijn begonnen aan het nieuwe jaar! U kunt in 2016 weer bij ons terecht voor diverse VCA opleidingen. U Leert alles op het gebied van veilig werken en arbogerelateerde zaken. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: Veilig werken in besloten ruimten, veilig werken op hoogte, gevaarlijke stoffen, veilig gedrag, veilig werken met elektriciteit etc.

De eerstvolgende VCA opleiding start op 5 februari 2016 te Emmeloord! Bekijk hier ons volledige overzicht van VCA opleidingen.  
Geen tijd om een volledige opleiding te volgen? Schrijf u dan hier in voor onze hooggewaardeerde VCA e-learning! Uiteraard kunt u onze e-learning ook in combinatie volgen met bijvoorbeeld een eendaagse klassikale opleiding! 

Twijfelt u tussen e-learning en/of een klassikale opleiding? Doe dan hier de VCA keuzetest!   

17 december 2015

Laatste editie nieuwsbrief 2015 verstuurd

Zojuist is de laatste editie van onze nieuwsbrief uit 2015 verstuurd. In deze nieuwsbrief vindt u een grootschalig overzicht van onze opleidingen die begin 2016 plaatsvinden. Bekijk hier onze nieuwsbrief.  


14 december 2015

Henk van Dijk: 'Aandacht voor het V&G plan'

Op 1 oktober 2015 was onze Hoger Veiligheidskundige, Henk van Dijk, gastspreker bij een masterclass veiligheid en gezondheid van NTP Groep. Als gastspreker vroeg Henk aandacht voor het V&G plan: 

“De wetgever zegt dat iedere opdrachtgever bij een project zelf verantwoordelijk is voor het opstellen van een V&G plan (Veiligheid en Gezondheid), waarin alle risico’s in kaart zijn gebracht. De handhaving hierop zal vanaf 1-1-2016 door de overheid sterk worden geïntensiveerd. Opdrachtgevers hebben een grote verantwoordelijkheid. Volgens mij is dit bij opdrachtgevers van infrawerken minder bekend. Ik vind het goed dat NTP met deze bijeenkomst veiligheid en gezondheid op de agenda plaatst. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en delen kennis. Ik zie dat veel te weinig bedrijven doen.”

Lees hier het volledige artikel van NTP groep. 

9 december 2015

Nieuw opleidingsaanbod voor asbestsaneerders!

Werknemers en werkgevers die in asbestsaneringen werkzaam zijn kunnen zich vanaf vandaag onder het kopje 'veiligheidsopleidingen' bij ons inschrijven voor diverse asbestopleidingen. Voor het verwijderen van asbest moet u in het bezit zijn van een certificaat Deskundig Asbest Verwijderaar (DAV). Om dit certificaat te behalen volgt u eerst een opleiding. Voor de Toezichthouders op de asbestverwijderaars is de opleiding Deskundig Toezichthouder Asbest (DTA) verkrijgbaar. Naast de volledige DAV en DTA opleidingen, bieden we ook herhalingsopleidingen aan voor beide opleidingen.


Schrijf u hier in voor de DTA opleiding of hier voor de DAV opleiding. Indien uw certificaat verlopen is, kunt u zich hier inschrijven voor de DAV herhaling en hier voor de DTA herhaling. 


7 december 2015

Word KAM-coördinator in het nieuwe jaar!

1 februari 2016 starten we met de opleiding KAM-coördinator. Deze opleiding is bedoeld voor nieuwe KAM-medewerkers of medewerkers die al KAM-coördinator zijn maar graag extra handvatten willen om nog beter te functioneren binnen de organisatie. Tevens kunt u bij ons terecht als u aspiraties heeft om in de toekomst de functie van KAM-coördinator te bekleden. Als KAM-coördinator bent u verantwoordelijk voor de aspecten veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieu.Tijdens de opleiding leert u om de bijbehorende standaarden en richtlijnen op praktische wijze toe te passen binnen uw organisatie.

Naast de gedragsveranderingen zijn er de nodige administratieve taken om diverse certificaten te (blijven) verkrijgen als bedrijf. Wanneer u de volledige opleiding heeft gevolgd, heeft u kennis van de relevante normen en bezit u de vaardigheden die u als KAM-coördinator kunt toepassen binnen uw organisatie. Een andere mogelijkheid is om de losse modules te volgen. U heeft dan keuze uit de normen/richtlijnen die uw interesse hebben. De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 • Richtlijn ISO 26000 - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (1 dag);
 • VCA - veiligheid (2 dagen);
 • ISO 9001 - kwaliteit (2 dagen);
 • ISO 14001 - milieu (1 dag);
 • auditvaardigheden (1 dag).

U kunt zich via deze link inschrijven voor de volledige opleiding voor losse modules. U kunt hier vrijblijvend een offerte aanvragen! 

2 december 2015

Laatste maand voor SF-erkenning 

De vergoedingsregeling SF-erkenning stopt per 1 januari 2016! Omdat onze DLP en DLP herhalingsopleidingen voorzien zijn deze vergoedingsregeling, kunnen wij u per 1 januari 2016 geen SF-erkenning meer bieden. De opleidingen die tot en met 31 december 2015 zijn gevolgd vallen nog wel onder de vergoedingsregeling.

Dit betekent dat deze maand uw laatste kans is om SF-erkenning te ontvangen op onze DLP opleidingen! De eerstvolgende DLP opleiding start op 7 december 2015 te Amersfoort. U kunt zich nog aanmelden! Daarnaast vindt er een DLP herhalingsopleiding plaats op 15 december 2015 te Amersfoort. U kunt zich hier aanmelden voor de DLP herhalingsopleiding.  

 

24 november 2015

Nieuwsbrief november gepubliceerd


Zojuist is de nieuwsbrief van november gepubliceerd. Lees in deze nieuwsbrief alles over extra ingeplande opleidingen, de verhuizing van onze opleidingslocatie in Amersfoort, positieve evaluaties op onze DLP update en verdieping en ons aanbod op advieswerk. 

19 november 2015

Meer controle Inspectie SZW op fysieke belasting


Naast strenge controles op V&G documenten, gaat de Inspectie SZW meer controleren op fysieke belasting. In de praktijk komt het vaak voor dat werknemers voorwerpen tillen die zwaarder zijn dan 25 kilo. Vanuit de Arbowet is dit verboden! Maatregelen om tillen boven de 25 kilo te voorkomen zijn:

• Tillen met twee of meer personen
• Gebruik van (transport) hulpmiddelen

De Inspectie SZW heeft aangegeven geen uitstel te kunnen geven op sancties, omdat bedrijven geruime tijd in de gelegenheid zijn gesteld om maatregelen te treffen. Boetes zijn te voorkomen door de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) voor wat betreft fysieke belasting op orde te brengen en u uiteraard te houden aan de voorgeschreven maatregelen.

Bij ACVO kunnen wij uw bedrijfsrisico’s in kaart brengen met behulp van een Risico Inventarisatie en Evaluatie. In de RI&E van ACVO worden uw risico’s m.b.t. fysieke belasting uitvoerig geïnventariseerd en geëvalueerd. Wilt u veilig werken en boetes voorkomen met behulp van een RI&E? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

 

17 november 2015

Volledige V&G documenten: een must

Verantwoordelijkheid V&G zaken ligt bij de opdrachtgever
Opdrachtgevers zijn vaak in de veronderstelling dat de verantwoordelijkheid van V&G verplichtingen neergelegd kunnen worden bij de aannemers. Opdrachtgevers maken gebruik van private contracten waarmee de verantwoordelijkheid wordt gedelegeerd. Dit is echter een misvatting: de uitvoering van de verplichting kan gedelegeerd worden, de verplichtingen niet.
De verantwoordelijkheid van de veiligheid ligt altijd bij de opdrachtgever.

Beoordeling Inspectie SZW 2013
Verantwoordelijkheden, veiligheidsafspraken, betrokken partijen, risico’s en afwegingen worden gedocumenteerd in V&G documenten. Deze documenten zijn in 2013 beoordeeld door de Inspectie SZW. Opvallend was dat niet één onderzochte opdrachtgever aan zijn verplichtingen voldeed: V&G documenten ontbraken of waren onvolledig. Ook ontbrak de projectspecifieke informatie, die nodig is voor een veilige inrichting van een bouwplaats.

 

2015-2016: Onderzoek Inspectie SZW wordt voortgezet
Omdat er vanuit de beoordeling in 2013 veel afwijkingen in de V&G documenten werden geconstateerd, zet de Inspectie SZW dit onderzoek in 2015-2016 voort. In dit onderzoek worden de V&G documenten van de opdrachtgevers wederom beoordeeld op volledigheid en op projectspecifieke informatie. Onvolledigheid van V&G dossiers kunnen leiden tot flinke boetes!

Bron: sectorraportage GWW 2014

Extra aandacht tijdens opleiding 'V&G coördinator' en 'V&G plan in de praktijk'
Tijdens de opleiding  'V&G plan in de praktijk' en 'V&G coördinator' worden bovenstaande zaken, welke zijn beschreven in de sectorraportage GWW, extra onder de aandacht gebracht. Omdat de Inspectie SZW controle uitoefent op de V&G-plannen, wordt tijdens deze opleidingen de volledigheid van het V&G-plan uitvoerig besproken. Daarnaast wordt duidelijk hoe terreinen worden ingericht, hoe het V&G-plan wordt opgesteld en weet men hoe de systematiek van een bodemonderzoek werkt. Waar de opleiding 'V&G coördinator' zich meer richt op de taken en verantwoordelijkheden van de V&G-coördinator, gaat de opleiding 'V&G-plan in de praktijk' wat dieper in op het opstellen van V&G-plannen in zowel ontwerp als uitvoeringsfase. 


Uw V&G documenten zo goed mogelijk opstellen en beheren? Meld u dan hier aan voor de opleiding 'V&G-plan in praktijk' of hier voor de opleiding V&G-coördinator. 

 

12 november 2015

CCV punten bij de VCA opleiding

De Richtlijn Code 95 is een Europese Richtlijn waar in staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden én te blijven. Deze richtlijn geldt vanaf 2008 voor buschauffeurs en sinds 2009 ook voor vrachtwagenchauffeurs.

Om aan deze richtlijn te voldoen bent u verplicht om in 5 jaar minimaal 35 uur vakbekwaamheid Code 95 aan bijscholing te volgen. Iedere chauffeur kan zelf een keuze maken welke cursussen hij/zij wil volgen. De enige eis is dat er van de 35 uur minimaal één dag á 7 uur een praktijktraining gevolgd moet worden. Deze bijscholing dient u te volgen bij een CCV gecertificeerde instantie.

ACVO is door het CCV gecertificeerd om diverse opleidingen te geven met de CCV erkenning. Wanneer u bijvoorbeeld de VCA opleiding van ACVO volgt, ontvangt u bijscholingspunten voor de code 95. Op deze manier blijft u vakbekwaam, verhoogt u uw veiligheidsbewustzijn en voldoet u aan de code 95! De eerstvolgende VCA opleiding start op 8 december in Emmeloord waarvoor u zich nog kunt aanmelden. Meld u hier aan!

 

9 november 2015

VCA en DLP te Hattem

 

Goed nieuws voor bewoners in of in de buurt van Hattem!
In de eerste maand van het nieuwe jaar kunt u in Hattem terecht voor onze DLP of VCA (herhalings)opleiding.
De VCA (herhalings)opleiding vindt op 8 januari 2016 plaats. Voor de driedaagse DLP opleiding kunt u op 14, 21 en 28 januari bij ons terecht.
Uiteraard worden de DLP pre-learning en de online tussentoetsen gratis aangeboden bij de DLP opleiding!
Tevens kunt u ervoor kiezen om u aan te melden voor de DLP voor calculatoren en de DLP kabels en leidingen.   


Meld u hier aan voor de DLP opleiding en hier voor de VCA (herhalings)opleiding.  

 

4 november 2015

Positieve evaluaties DLP update en verdieping
 

Na de introductie van de e-learning DLP update en verdieping in april 2015, werken we achter de schermen hard aan nieuwe modules. Hierbij streven we naar continue verbetering van ons product. Inmiddels zijn er twee updates uitgebracht, namelijk de deco-unit + bodemonderzoek en het filteroverdruksysteem. Voor de ontwikkeling van toekomstige modules, vinden wij de mening van onze gebruikers erg belangrijk! Daarom is er onlangs een enquête uitgezet naar de gebruikers.  

Hoge respons en positieve evaluaties
Al snel nadat de enquête werd uitgezet kregen we positieve reacties binnen: 'zet deze lijn voort', 'ga zo door', 'ik ben benieuwd naar de volgende update'. Ook werd door onze respondenten de DLP update en verdieping aanbevolen aan andere DLP'ers!


Mening van de gebruiker telt!
De gebruiker heeft zeggenschap over de inhoud van de modules. Daarom werd in de enquête de vraag gesteld: heeft u nog suggesties voor onderwerpen die u graag behandeld wilt zien? De diverse antwoorden van de respondenten waren zeer nuttig. Daarom kunnen een aantal van de benoemde onderwerpen worden terug verwacht in toekomstige modules! 

2 november 2015

Dag van de BHV!

Vandaag is het de dag van de BHV! Vanuit uw Risico Inventarisatie en Evaluatie zal blijken dat uw bedrijf in ieder geval BHV'ers nodig heeft. De BHV'er heeft meerdere taken in uw bedrijf, namelijk: 

 • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
 • Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen
 • Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of inrichting

Ieder bedrijf dient de BHV organisatie goed op orde te hebben, dit blijkt uit uw BHV plan! Vanuit uw BHV plan wordt o.a. duidelijk welke BHV materialen u gebruikt, wie de BHV'ers zijn, hoe uw gebouw ontruimt wordt en hoe uw ontruimingsoefeningen georganiseerd worden. 

Een BHV plan opstellen of een BHV opleiding doen?  
Bij ACVO kunt u terecht voor diverse BHV opleidingen. Daarnaast kunnen wij uw RI&E opstellen en kunnen wij u met behulp van een BHV plan een passend advies geven hoe u uw BHV organisatie op de juiste wijze kunt verzorgen. 

Offerte aanvragen
Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor het opstellen van een BHV plan of een RI&E. U kunt zich via deze link inschrijven voor de BHV opleiding!   

30 oktober 2015

Heeft uw organisatie een RI&E? 

De Inspectie SZW beoordeeld jaarlijks in welke mate organisaties de arbowet naleven. Uit deze beoordeling is gebleken dat maarliefst 35% van alle bedrijven in de GWW sector geen Risico Inventarisatie en Evaluatie heeft! De RI&E dient als basisvoorwaarde om veilig en gezond te kunnen werken en is bovendien verplicht vanuit de arbowet. Daarnaast komt het veelvoudig voor dat de RI&E niet compleet is of niet actueel wordt bijgehouden.   


Bron: Sectorraportage Grond,- Weg- en Waterbouw 2014


Geen RI&E? Wij helpen u verder!
Na een gesprek met onze adviseur inventariseren wij met een scherpe blik uw bedrijfsrisico’s. Daarna wordt er een Plan van Aanpak opgesteld. Op deze manier kunt u uw bedrijfsrisico's beheersen! Uw RI&E laten opstellen? Dat kan! Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. 

29 oktober 2015

Extra nieuwsbrief gepubliceerd

 

Vanwege veel nieuws en diverse opleidingen die in 2015 nog plaatsvinden hebben wij een extra nieuwsbrief uitgebracht! 
U kunt de nieuwsbrief hier lezen. 


Wij gebruiken Cookies om onze website continue te verbeteren en uw gebruikersgemak te verhogen. Cookies voor het juist functioneren van de website zijn reeds geplaatst. In onze Privacyverklaring kunt u meer informatie vinden over de gegevens die wij middels Cookies verzamelen en het doel daarvan.

Voor meer informatie over de Cookies die wij gebruiken, kunt u terecht bij onze Privacyverklaring.

Ik accepteer de Cookies van deze website.

EU Cookie Directive Module Information